Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - kopia zapasowa plików gry

WujekInicjator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam takie pytanie. Mam zamiar kupić sobie GTA V na steama, razem z kolegą. A że mam internet na limit (30gb na miesiąc) + dosyć wolne pobieranie (około 1mb/s) pobranie całej gry zajęło by mi pewnie około 2 miesiące. A więc czy jeżeli kolega utworzyłby kopie zapasową plików gry które świeżo by  pobrał ze steama i spatchował w aplikacji rockstara, którą ja zgrałbym sobie na pendrive 256gb  to czy po przywrócenie kopi zapasowej na mojego PCeta musiałbym pobierać jakiekolwiek pliki ? 

Z góry dzięki za pomoc :D

Opublikowano
1 godzinę temu, WujekInicjator napisał:

Witam, otóż mam takie pytanie. Mam zamiar kupić sobie GTA V na steama, razem z kolegą. A że mam internet na limit (30gb na miesiąc) + dosyć wolne pobieranie (około 1mb/s) pobranie całej gry zajęło by mi pewnie około 2 miesiące. A więc czy jeżeli kolega utworzyłby kopie zapasową plików gry które świeżo by  pobrał ze steama i spatchował w aplikacji rockstara, którą ja zgrałbym sobie na pendrive 256gb  to czy po przywrócenie kopi zapasowej na mojego PCeta musiałbym pobierać jakiekolwiek pliki ? 

Z góry dzięki za pomoc :D

Będziecie korzystać z jednego konta? Bo jeśli nie to lepiej jest kupić grę na Social Club i po prostu do tego dokupić płyty z grą. Dzięki temu zainstalujesz około 60GB i zostanie Ci do pobrania około 15GB.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Niee, ja kupie też na swoje konto i po prostu z pendriva użyje opcji przywróć kopie zapasową na steamie i tyle. Myślisz że zadziała i nie będę musiał nic pobierać ? 

Proszę o szybką odpowiedź, gdyż mam czas do środy aby się zdecydować :p

Opublikowano

Może zadziałać, ale nie musi. Nie wiem jak Steam robi taką kopię zapasową. Jeśli robi to na użytkownika to nie uruchomisz tej kopii, bo Steam będzie Ci kazał zalogować się na konto, gdzie kopia była robiona.

Teraz tak myślę i chyba wystarczy skopiować pliki. W tym znaczeniu, że kopiujesz cały folder z grą, zgrywasz na swój dysk i w Steam'ie wskazujesz folder instalacji na ten gdzie jest gra.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...