Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja Gry?

eqx

Jaka wersja Minecraft na serwerze?  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka wersja Minecraft na serwerze?

• 1.7.x
      0
    • 1.8.x
    • 1.9.x
      0
    • 1.10.x
      0
    • 1.11.x
      0
    • 1.12.x

Rekomendowane odpowiedzi

Odkrywca
Opublikowano

Witam. Planuje stworzyć swój własny serwer. Interesuje mnie wasza opinia na temat jaka wersja gry byłaby optymalna do gry. Chodzi mi o to na jakiej wersji wy gracie :) 

Pozdrawiam.

Opublikowano
27 minut temu, MAROSKiNG napisał:

Jeśli chcesz mieć graczy 1.7, jeśli chcesz mieć mniej graczy, ale iść do porzodu i korzystać z nowości, które oferuje nam bukkit, 1.12

1.7 i graczy? Na 1.7 gra średnio najmniej os. a na 1.12.2 najwięcej (Wyniki w ankiecie na fb/stronie mojang), więc twoja odp. jest bez sensu...

Opublikowano
11 minut temu, Blackovskyy napisał:

1.7 i graczy? Na 1.7 gra średnio najmniej os. a na 1.12.2 najwięcej (Wyniki w ankiecie na fb/stronie mojang), więc twoja odp. jest bez sensu...

Na stronie i fb mojangu jest większość zagranicznych graczy, a tam najnowsze wersje są zawsze na pierwszym miejscu. W Polsce króluje 1.7/1.8 i serwery Easyhc, niech przeprowadzą taką ankiete w Polsce, to sam zobaczysz jakie są wyniki ;).

Opublikowano
1 minutę temu, MAROSKiNG napisał:

Na stronie i fb mojangu jest większość zagranicznych graczy, a tam najnowsze wersje są zawsze na pierwszym miejscu. W Polsce króluje 1.7/1.8 i serwery Easyhc, niech przeprowadzą taką ankiete w Polsce, to sam zobaczysz jakie są wyniki ;).

Jak dla mnie lepiej zrobić serwer 1.12.2 nie gówniane EasyHc, żeby było mniej graczy ale grających w fajnej atmosferze niż 1.8 IziHc i ludzie typu RuchamCiStarego Krvl_1337 BobasekXDPL bo jak to widzę to mi się rzygać chcę...

Opublikowano

Według mnie zależy jaki tryb chcesz robić. Jeśli chcesz robić jakiś survival lub PVP  to proponuje 1.8 gdyż na wyższych wersjach PVP jest strasznie słabe gdyż twórcy gry wprowadzili nowy system walki (moja opinia)

Jeśli chcesz tworzyć inne serwery np. MiniGames to polecam najnowsze gdyż będziesz miał więcej możliwości. Oczywiście jeśli będziesz tworzył na najnowszej wersji gry to musisz się liczyć z tym, że część pluginów nie będzie działało gdyż trzeba będzie je również zaktualizować i przystosować do najnowszej wersji gry.

Opublikowano

Na Polskim "rynku" Minecraft najwięcej Graczy jest chyba na wersji 1.8 ze względu na pewną paczkę.

Lecz trzeba iść do przodu bo inaczej zostanie się w tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...