Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie grać żeby zarobić GOLD?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 19.11.2017 o 12:47, Rumaczeq napisał:

Witam. Posiadam Huntera 110 lvl.

Tutaj link do niego : https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/burning-legion/rumaczeq

Najgorszy nie jest, jednak jestem w miare nowym graczem i nie wiem gdzie grać jakie mapy czy coś , żeby klepać golda. 

Pomożecie? Pozdrawiam. 

Cześć, jeżeli język angielski nie jest dla Ciebie problemem, to polecam filmiki na Youtube na temat zarabiania. Poza profesjami, najwięcej zarabiałem na farmieniu i sprzedaży rzadkich itemów do transmoga. Najczęściej z map na niski poziom. Jest to wolny zarobek, bo czasem ciężko to szybko sprzedać, lecz według mnie opłacalny. 

Tutaj dla przykładu jeden z filmików, są tutaj różne sposoby, jak widziałem, również transmogi: 

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Podstawowe profesje polecane do farmy golda to te do zdobywania matsów czyli skinning, mining, herbalism. Jeżeli chcesz efektywnie farmić gold to nie ograniczasz się do małej puli przedmiotów a farmisz X rzeczy, nie wszystko sprzedaje się szybko. Wyfarm pare transmo, kilka różnych matsów np. skórek, roślinek, rzeczy typu Primal Fire, Volatile, Essence of water itp. Jeżeli chcesz zarabiać golda na tokeny itp to szczerze mówiąc wybrałeś zły realm ponieważ na BLu ekonomia jest dość średnia.

• Aive zmienił(a) tytuł na Gdzie grać żeby zarobić GOLD?