Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blackovskyy

Pytanie

Opublikowano

https://helion.pl/ksiazki/java-podstawy-wydanie-ix-cay-s-horstmann-gary-cornell,javpd9.htm#format/e
Znacie może lepsze książki z podstawami Javy? Zaczynam się uczyć i chciałbym takową książkę zakupić. Z tego co widzę jak na razie, ta do której dałem linka ^ jest najlepsza (Patrząc po opiniach,wydaniu itp.) Pozdrawiam. 
Ps: Jeżeli piszecie coś, to proszę o oznaczenie mnie: @Blackovskyyżeby dostał powiadomienie. Pozdrawiam jeszcze raz ;) 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już jest Java 9, a w Rusz Głową uczą jak pisać stary bezużyteczny kod w Javie 5.0. To już lepsza książka Java w 21 dni, bynajmniej uczy podstaw Java 8.

Opublikowano
14 godzin temu, mpcv napisał:

Ja mogę polecić do Javy 8:  Marcin Lis - Java. Praktyczny kurs. Wydanie IV.

https://helion.pl/ksiazki/java-praktyczny-kurs-wydanie-iv-marcin-lis,pkjav4.htm#format/e

Sam co prawda już się Javy nie uczę, próbuję teraz sił z Kotlinem i potem android lub Web, jest już kilka frameworków webowych do Kotlina. 

Mi chodzi o naukę programowania w języku javy, znasz książkę taką bardziej pod "programowanie"? Pozdrawiam :D 

Opublikowano

Ja mogę polecić "Head first: Java" lub po polsku "Rusz głową: Java". Sam zaczynałem z nią swoją naukę programowania - solidne podstawy, dość przyjemnie i lekko napisane. Dla niektórych może się okazać zbyt lekka, tzn zbyt wiele porównań, mało konkretów, jednak pozwoli opanować podstawy dziedziczenia, polimorfizmu i wszystkiego, co potrzebne, aby postawić pierwsze kroki ;)

Jetz / FA1L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...