Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dark Souls: Prepare to Die Edition - pomoc w zrozumieniu gry

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam kilka pytań związanymi z Soulsami.

Skąd ludzie wiedzą że trzeba pewnego smoka uderzyć 15x w ogon, by dostać miecz. (Każdego bossa smyrali po częściach ciała aż doszli do tego?)

Ogólnie fenomen tej gry, próbuję się przełamać. Nie przeszkadza mi brak mapy czy poziom trudności, bo to jest na wielki plus, lecz brak informacji o czymkolwiek...

Nie chcę korzystać z filmików, poradników, bo czuję się jakbym używał kodów, ale też nie mam czasu siedzieć po 8h dziennie przez pół roku przed tą grą i samemu dochodzić co gdzie i jak.

Więc, czy korzystanie z porad na stronach z soulsami, reddicie, to jest "oszukiwanie" czy raczej na tym gra polega, by się wymieniać lub zdobywać informacje od innych?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Właśnie gra polega na tym, że nic nie wiesz. Jak chcesz odkryć wszystko sam to musisz poświęcić na to trochę czasu. Ja osobiście jestem leniem i wolę sobie poczytać jakieś poradniki, ale nie na tyle, żeby coś spoilerować. Wszystko zależy od gracza. 

Co do smoka to sprawa jest prosta. Smok masakruje Cię na strzała, więc ktoś wpadł na pomysł żeby zabić go strzelając w ogon (zajmie kilka godzin, ale zadziała). A tutaj nie zadziałało bo z ogona wypada miecz i smok odlatuje. Potem można z jednej rzeczy dojść do drugiej (spoiler - każdy smok ma broń w ogonie). 

Opublikowano

No i kolejna rzecz, oczy bolą od zamazanej grafiki...

Tutaj lekarstwem jest chyba DSfix tak? 46 GB danych trzeba pobierać?

Zastanawiam się czy właśnie jest sens grania w sposób informacji z internetu...

Ta gra nie podoba mi się na tyle, by spędzić w niej kilka miesięcy stukając o każdą ścianę i szukaniu sensu, oraz ukrytych rzeczy.

Chyba że ta gra wciąga z czasem? Nie wiem, czy to przez to że są 3 (5, Demon souls i Bloodborne) części tej serii, dlatego mam taki nacisk na czas grania i nie chcę marnowac go na szukaniu ukrytych sposobów i by coś osiągnąć. A granie z yt nie da tyle satysfakcji -.- Chyba ten tytuł do mnie nie przemówi, musiałbym szukać dalej.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

DSfix waży 383 kb. Sprawi on że gra będzie grywalna na pc, ale pad i tak się przyda. Co do grafiki to na nexusie poszukaj jakichś lepszych tekstur i szczegółów (roślinność itd), ew. jakieś ENB i gra będzie wyglądać co najmniej poprawnie.

Spróbuj poszukać wskazówek, nie gotowych poradników. Bo jednak jeśli nie będziesz wiedział nic, i będziesz parł do przodu to możesz trochę rzeczy pominąć. Niekiedy ogniska są gdzieś poukrywane i bez nich będziesz się męczył. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...