Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Z tej strony Blackovskyy. Aktualnie jestem w trakcie tworzenia serwera minecraft, którym jest Hardcore pod wersję 1.8.8 czyli tradycyjnie   pod wersję 1.12.2!
Nie wiem czy jest już takowy serwer, serwery hardcore typu mc4*.** lub mch*.** są na 1.8.8.
Wszystko czego potrzebuję do takowego serwera mam. Maszynę udostępnia mi jeden z administratorów projektu "xproxy" Raxon. Prawdopodobnie na serwerze będzie testowana nowa paczka antycheat o której na razie nie będę nic pisał ponieważ nic nie wiadomo.
"Co to za różnica czy 1.12.2 czy 1.8-1.8.8"? 
- Nowy system walk
- Nowe itemy (Typu elytra!)
- Dużo więcej możliwości! 
Przychodzę do was z kilkoma pytaniami.
Co chcielibyście zobaczyć na takowym serwerze? (Typu: Ja chciałbym zobaczyć drop z rud plus bany za śmierć)
Czego nie chcielibyście zobaczyć na takowym serwerze? (Typu: Ja nie chciałbym zobaczyć FunnyGuilds)
Lubicie grać na HC? (Typu: Tak/Nie)
Czy wdg. waszej osoby serwer na 1.12.2 jest lepszą opcją niż tradycyjne 1.8? (Typu: Tak/Nie/Dlaczego)
Czy "tradycyjne" gildie to dobre rozwiązanie, czy jednak preferujecie coś innego? (Typu: Wolę tradycyjne funnyguilds lub Wolę starwarsy w których będzie można przejmowac statki kosmiczne!1111)
Czy na serwerze chcielibyście zobaczyć nowe itemy typu zatrute strzały,Elytra itd. (Typu: Tak/Nie)
Lubicie nowy styl walki? (Typu: Tak/Nie/Dlaczego)
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Też chciałem stworzyć hardcore, myślę, że nie ma co inwestować w Polskie community, bo jest do kitu, nieważne jaki serwer zrobisz, żeby coś osiągnąć musisz bulić duże pieniądze na reklamy, nieważne w sumie coś zrobisz, ale będę zmieniał koncepcję i serwer będzie międzynarodowy ;d

tworzenie serwerów - PW

Opublikowano

Najpierw miał być RPG a teraz HC który nie wypali pzdr

PS. Nowa paczka antycheat XDDDDDD

EASYYT.PL

Opublikowano
6 godzin temu, SnejkyS napisał:

Też chciałem stworzyć hardcore, myślę, że nie ma co inwestować w Polskie community, bo jest do kitu, nieważne jaki serwer zrobisz, żeby coś osiągnąć musisz bulić duże pieniądze na reklamy, nieważne w sumie coś zrobisz, ale będę zmieniał koncepcję i serwer będzie międzynarodowy ;d

No trzeba przyznać że community jest jakie jest, reklamy to na pewno... bez tego ani rusz, powodzenia w prowadzeniu serwera ;)

43 minuty temu, Pikselke napisał:

Najpierw miał być RPG a teraz HC który nie wypali pzdr

PS. Nowa paczka antycheat XDDDDDD

Tak, lecz zmieniłem podejście i zdecydowałem że zrobię HC, dlaczego uważasz że nie wypali? Dlatego że "odrzuciłem" cię w poprzednim projekcie?
Co do "Nowa paczka antycheat XDDDDD" to jeżeli chcesz więcej informacjii, zaproś jej autora na discordzie: raxon#5398
Pokazujesz poziom typowego dziecka "programisty".

Opublikowano

@Blackovskyy

1 godzinę temu, Blackovskyy napisał:

Pokazujesz poziom typowego dziecka "programisty".

Dziecka? Jestem starszy od ciebie a ty mnie nazywasz dzieckiem?

PS. Nie zamierzam się tutaj kłócić, zaproś na discordzie to pogadamy

EASYYT.PL

• Envqu zmienił(a) tytuł na Hardcore 1.12.2! Czego wymagacie?
Opublikowano
56 minut temu, Pikselke napisał:

@Blackovskyy

Dziecka? Jestem starszy od ciebie a ty mnie nazywasz dzieckiem?

PS. Nie zamierzam się tutaj kłócić, zaproś na discordzie to pogadamy

Po 1 nie wiem ile masz lat. Po 2 jeżeli umiesz czytać ze zrozumieniem, to byś widział o co chodzi, ale niestety tej umiejętności ci brak :) Napisałem że pokazujesz takowy poziom, a nie że jesteś w takim wieku, więc doucz się trochę, najlepiej zacznij czytać z zrozumieniem. Jeżeli chcesz popisać o czymś poważnym, a nie wyzywać mnie, to śmiało, zapraszam do kontaktu.

50 minut temu, _space_ napisał:

- Drop ze stone (tylko rudy)

- Ban za śmierć (48 Godzin).

- Brak pandorek, case'ów i innych gówien

1. Nie wiem czy to będzie dobry pomysł, lecz rozważam takie coś... Jeżeli będzie drop z rud bez dropu ze stone, to większości graczy nie będzie się chciało grać, ale rozważę to.
2. Ban/y za śmierci na 90% będą, prawdopodobnie wynosić będą 24h.
3. Tutaj się także zgadzam, jednakże można zrobić skrzynki, które będą dropiły z stone (Nawet jeżeli drop będzie z rud, to tutaj można zrobić wyjątek), do których nie będzie trzeba zakupywać żadnych kluczy, a wydropić będzie można z nich itemy typu: trzcina,jajka krowy,skóra,pajęczyny itp. a jeżeli macie szczęście to nawet Elytre T_T
Pozdrawiam i miłego dnia! -.-

Opublikowano
4 godziny temu, Blackovskyy napisał:

3. Tutaj się także zgadzam, jednakże można zrobić skrzynki, które będą dropiły z stone (Nawet jeżeli drop będzie z rud, to tutaj można zrobić wyjątek), do których nie będzie trzeba zakupywać żadnych kluczy, a wydropić będzie można z nich itemy typu: trzcina,jajka krowy,skóra,pajęczyny itp. a jeżeli macie szczęście to nawet Elytre T_T
Pozdrawiam i miłego dnia! -.-

Eh, właśnie o tym napisałem. Dlaczego dzisiaj na każdym serwerze musi być coś takiego. Po co? Co zo za Hardcore, gdzie można wydropić jakąś śmieszną skrzynkę, z której może wypaść chociażby Elytra. Cały fun z gry polega właśnie na zdobywaniu samemu tych itemów chociażby poprzez pójście do endcity po elytre. Jeżeli to ma być kolejny serwer, gdzie siedzisz 23 godziny w kopalni, a przez pozostałą jedną godzinę się klepiesz, to nie widzę jakoś sensu.

banner.jpg

Opublikowano
13 minut temu, _space_ napisał:

Eh, właśnie o tym napisałem. Dlaczego dzisiaj na każdym serwerze musi być coś takiego. Po co? Co zo za Hardcore, gdzie można wydropić jakąś śmieszną skrzynkę, z której może wypaść chociażby Elytra. Cały fun z gry polega właśnie na zdobywaniu samemu tych itemów chociażby poprzez pójście do endcity po elytre. Jeżeli to ma być kolejny serwer, gdzie siedzisz 23 godziny w kopalni, a przez pozostałą jedną godzinę się klepiesz, to nie widzę jakoś sensu.

To jest do przemyślenia... Ale jeszcze jedna ważna rzecz! Co z prochem... Jeżeli ma być to hardcore to ja uważam że Proch jedynie z Creeperów a nie z Stone :) jak ktoś nie wie to proch jest potrzebny do tnt...

Opublikowano
4 minuty temu, _space_ napisał:

Skoro drop z rud, to dlaczego proch ma być ze stone? :).

Oczywiście, że z Creeperów.

Jak możesz, to zapraszam na skype, chętnie wymienię się poglądami dot. hc i na pewno twoja opinia mi pomoże :D

Opublikowano
9 godzin temu, MagicznyCygan napisał:

Ban po śmierci 

Brak itemshopu

I żeby to był normalny hardcore bez żadnych ułatwień 

"Ułatwienia" czyli? :ok:

Opublikowano

Jeżeli już chcesz robić itemshop to nic co wykracza poza eule czyli żadnych dodatkowych itemów kitów itp.

I na pewno ograniczyć cheaterów do minimum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...