Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Towny

Sweet07.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludziska!

Tworzę serwer na pluginie Towny na najnowszej wersji 1.12. Tworzę go sam, więc serwer szybko nie wystartuje.

Chciałbym zaczerpnąć opinii na temat tego pluginu jak i chęci do gry. 

Serwer mógłby być nie tylko Polski, lecz myślałem nad serwerem Premium, wiem, że byłoby jeszcze mniej graczy niż zwykle, ale usunęło by to sporo problemów.

Serwer byłby postawiony na dedyku z Niemiec, więc lagów by pewnie nie było.

Na pewno byłyby prace na serwerze, drop z rud, na pewno coś by się jeszcze wymyśliło, bo sam taki serwer jest nudny.

Narzuca się także kwestia pluginów, w języku polskim czy angielskim, żyjemy w XXI wieku, więc myślę, że każdy coś tam umie z angielskiego.

Aktualnie testuje Towny, dostosowuje prace, zabezpieczenia.

Jeśli macie jakieś pomysły, bądź refleksie zapraszam do komentowania.

------

17-11-2017

Zbilansowałem prace, w miarę przyjemnie się expi oraz zdobywa pieniądze. Maksymalny poziom to 75, aktualnie stworzone prace to: Drwal, Górnik, Kopacz, Łowca, Kucharz, Budowniczy, Alchemik, Kowal.

Co myślicie o takim pomyśle? Znacie jakieś takie serwery Polskie lub zagraniczne?

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Opublikowano

A ja chciałbym, aby było premium i język polski. Ewentualnie gracz mógłby wybrać jaki chce język po wybraniu odpowiedniej opcji w menu.

banner.jpg

• Envqu zmienił(a) tytuł na Serwer Towny
Opublikowano

Myślę, że byłaby opcja zrobienia dwóch/więcej języków. Więcej czasu to zajmie, ale na pewno się da. Jak przygotuje wstępnie prezentacje graficzną to ją wrzucę na publikacje. Mam już cały pomysł rozrysowany na kartce, poszerzyłem go trochę.

Opublikowano

Po rejestracji wyświetla się GUI z wyborem jezyka i pozniej mozna to zmienic pod jakas tam komenda ;)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Myślę, że to dobry pomysł z tymi językami, jak i  serwerem premium. Jestem bardziej przekonany do niego, nie chodzi mi o dużą liczbę graczy, ale o graczy, którzy grają nie tylko, żeby grać i "klepać się", lecz zintegrować się z community serwera, rozwinąć skrzydła, a nie cały czas być zacofanym jak wersje 1.7 i 1.8 :)

Opublikowano
3 godziny temu, Sweet07. napisał:

Myślę, że to dobry pomysł z tymi językami, jak i  serwerem premium. Jestem bardziej przekonany do niego, nie chodzi mi o dużą liczbę graczy, ale o graczy, którzy grają nie tylko, żeby grać i "klepać się", lecz zintegrować się z community serwera, rozwinąć skrzydła, a nie cały czas być zacofanym jak wersje 1.7 i 1.8 :)

I prawidłowo, kiedyś też ciągle planowałem robić serwery na 1.8 ale po jakimś czasie zobaczyłem plusy nowszych wersji typu 1.12.2 ;) Pozdrawiam serdecznie! -.-

Opublikowano

Wgl jest tyle teraz możliwości, bo miałem sporą przerwę od minecrafta.

update: zbilansowałem prace na serwerze, dość spoko leci exp i kasa, są to: Drwal, Gornik, Kopacz, Lowca, Kucharz, Alchemik, Budowniczy, Rolnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...