Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Luminati - co to za folder?

oski0132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakieś 2 tygodnie temu pojawił mi się w "pobrane" folder o nazwie "Luminati". Mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest? W folderze znajduje się jakiś dokument tekstowy, a w nim:

Luminati SDK logger pid 888
Build version: 1.68.308
OS version: Microsoft Windows NT 6.1.7601 Service Pack 1
Hostname: USER-KOMPUTER
Build date: 29-Oct-17 21:32:05
Makeflags: DIST=APP RELEASE=y CONFIG_WIN_SDK=y
Process: 888 (admin) (elevated)
Antivirus: 
2017.11.08 17:04:34.524 lum_sdk/api ALLWAYS logger file initialized: C:\Users\user\Downloads\Luminati\lum_sdk.log

Potem są jeszcze "2017.11.08 17:04:34.524 lum_sdk/api NOTICE" i potem link, który zaczyna się tak "https://perr.luminati.io/perr?id=lum_sdk

Trochę się cykam wchodzić na konto bankowe itp., bo wydaje mi się, że to jest jakiś wirus i czy nie powinienem zrobić jak najszybciej formatu. Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź.

Prawie bym zapomniał, z tego co widzę to "build date" był 29 października o 21:32, gdzie ja o tamtej godzinie nie korzystałem nawet z komputera, poza tym dałbym sobie rękę uciąć, że wcześniej tego folderu nie było (albo tak bardzo mój mózg to zlał, że nawet tego nie widziałem :D)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A zerknij w procesy, czy czasem nie odpalił się jakiś nowy proces, lub zerknij na zachowanie pc, no i przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirusem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...