Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Aplikacją pod TS'A

Ziolasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem chodzi oto że jeżeli proboje odpalić jakąkolwiek aplikacje pod teamsepak wyskakuje mi taki błąd:

php: no process found

67pojo.png

Opublikowano

Problem ten pojawia się ponieważ nie masz zainstalowanych pakietów php na vpsie.

1 godzinę temu, MM55 napisał:

apt-get install php5 , apt-get install php5-gd

zdecydowanie odradzam. Nie wiem też od kiedy gd jest potrzebne do tego aby php poprawnie funkcjonował w podstawie.

Jeżeli w tych czasach używasz php, polecam oczywiście php7.0 jako minimum.

apt-get install php7.0

oraz ewentualnie

apt-get install php7.0-cli

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
Dnia 12/11/2017 o 12:29, adamowski5 napisał:

php7 to największy syf jaki istnieje NIE POLECAM. Tylko php5

tyś głupi czy nienormalny?

Polecam czytać troche dokumentacji, artykułów, byś wiedział o jego zaletach i o tym jak bardzo poprawili najbardziej wkurzające rzeczy z poprzednich wersji.

PHP 5.6 nie jest już w active support i dostaje tylko security support, który nie rozbudowuje już języka ani nie naprawi uchybień które się w tej wersji znajdują.

PHP 7.1 ma support przez najbliższy rok, dlatego zalecam instalacje tej wersji, choć oczywiście pod względem ulepszeń i udogodnień php7.0 wystarczy.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
12 minut temu, Pantoflarzek napisał:

tyś głupi czy nienormalny?

Polecam czytać troche dokumentacji, artykułów, byś wiedział o jego zaletach i o tym jak bardzo poprawili najbardziej wkurzające rzeczy z poprzednich wersji.

PHP 5.6 nie jest już w active support i dostaje tylko security support, który nie rozbudowuje już języka ani nie naprawi uchybień które się w tej wersji znajdują.

PHP 7.1 ma support przez najbliższy rok, dlatego zalecam instalacje tej wersji, choć oczywiście pod względem ulepszeń i udogodnień php7.0 wystarczy.

Nie chodzi mi o to że jest syfem ogólnie, ale pod serwer ts3 to syf bo wszystkie boty oraz bannery działają na php5 tylko. A php7 to utrudnienie dla użytkowników serwerów TS3

Opublikowano
2 godziny temu, adamowski5 napisał:

Nie chodzi mi o to że jest syfem ogólnie, ale pod serwer ts3 to syf bo wszystkie boty oraz bannery działają na php5 tylko. A php7 to utrudnienie dla użytkowników serwerów TS3

Moja aplikacja (pBOT) jest napisany typowo pod php7.0 i wspiera php7.1.

Rynek się rozwija, jeśli ktoś oczekuje wyników, musi iść za duchem czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...