Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z plikami Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,to mój xxxxxx temat z powodu problemu z plikami terenzo , przejdźmy do rzeczy : 

Po 1 ) Po edycji ratów w mob_proto_copy i zmianie na mob_proto , wartość się przywraca na poprzednią , ok przejrzałem forum , popisałem z ludźmi i podmieniłem .txt ale nadal nie zmienia się na moje wartości tylko przywraca się .

Po 2 ) Po dodaniu dropu szkat blasku i dropu ze szkat blasku serwer ma błąd podczas łączenia się z serwerem ? Po usunięciu dropu serwer jak nowy działa .

Po 3 ) Po wgraniu plików innych niż terenzo serwer ma błąd podczas łączenia z serwerem mimo że wgrywam z nich tylko folder player .

Ktoś pomoże rozwikłać tajemnice magicznych plików z którymi już się męczę długo ? Btw . na hamachi działają podmiany tabelek . a na vps nic z tego .

Opublikowano

Sam mam problemy z mob_proto na tych plikach. Czy to resetowanie się mob_color czy pewnie coś jeszcze wyskoczy. Po konsultacji z kilkoma osobami obecnie zmieniam to wszystko w excelu i po zapisie używam skompilowanego dumb_proto z plików z kodem źródłowym w temacie No_Name'a. Jak takie dumb_proto wykonać nawet paszka nagrał chyba w 3x którymś odcinku wraz ze swoimi modyfikacjami jak szarfy etc. Nie edytujesz nic w navi, tylko w excelu i zapisujesz

Opublikowano

Tak to jest jak odkąd proto jest wczytywane z txt to ludzie wymyślają jakieś bzdurne rzeczy, aby tylko edytować przez navi. Jakieś generatory z sql do txt, chuje muje dzikie węże, zamiast po ludzku edytować txt, np excelem. Dosyć przy każdej edycji robisz więcej czynności to w ten sposób nowi ludzie nie mają pojęcia co się dzieje i powstają mity o magicznych lub cudownych plikach.

Good job, paszka i inni co propagują głupotę.

@top

1) Wejdź do folderu po stronie serwera i edytuj mob_proto.txt, zresetuj serwer lub odśwież proto w grze i będzie permanentnie.

2) Po dodaniu szkat, zobacz co masz w syserr w dowolnym channelu, tam będziesz miał napisane, że nie wczytano pliku z dropem i podany błąd.

3) Wpisz w terminal komende ps i zobacz jaki proces się nie uruchomił, powinieneś mieć po minimum jednym procesie: db, auth, ch99, ch1. Jeśli któregoś nie ma to zaglądasz do syserr z folderu nieuruchomionego procesu.

Opublikowano

Drop się mimo to nie zmienił po wklejeniu tej oto linijki .

Szkata Blasku  
                                                    1    35    10    50011    5000     
                                                    35    55    15    50011    3846     
                                                    55    75    18    50011    3333     
                                                    75    105    25    50011    2000 

• Ups... zmienił(a) tytuł na Problemy z plikami Terenzo
Opublikowano

Dodałem przed chwilką poprawkę na um i śr oczywiście robiłem tak samo jak z tabelkami exp mob_proto.txt , i lipa nadal fms bez śr , wie ktoś jak to naprawić ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tabasko9621 napisał:

Dodałem przed chwilką poprawkę na um i śr oczywiście robiłem tak samo jak z tabelkami exp mob_proto.txt , i lipa nadal fms bez śr , wie ktoś jak to naprawić ? 

Powiedz po kolei jak robiłeś tę poprawkę.

Opublikowano

1) Zrobiłem zapytanie w item_proto   --> Później przekonwertowałem do txt 2 pliki txt czyli item_names i item_proto wrzuciłem do  mt2/db i nadal lipa 

dodałem to

UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=180 AND vnum<=189;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=190 AND vnum<=199;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=290 AND vnum<=299;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1130 AND vnum<=1139;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1170 AND vnum<=1179;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2150 AND vnum<=2159;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2170 AND vnum<=2179;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3160 AND vnum<=3169;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3210 AND vnum<=3219;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5110 AND vnum<=5119;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5120 AND vnum<=5129;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=7160 AND vnum<=7169;

2) Na drugą maszynę wgrałem pliki lastivia s2 i wywala mi taki błąd przy odpalaniu chmod 777 nadane . Nic nie zmieniałem tylko wgrałem poprostu .

Odpalanie auth ..
./start.sh: ./auth: Permission denied

Odpalanie ch1 miasta ..
env: ./ch1: No such file or directory

Odpalanie ch1 mapy ..
env: ./ch1_2: No such file or directory

Odpalanie ch1 dung ..
env: ./ch1_3: No such file or directory

Odpalanie ch2 miasta ..
env: ./ch2: No such file or directory

Mod zamknij temat bo marnuję swój czas czekając na odpowiedź , ktoś wie ale nie powie jak co zrobić , zmarnowałem na te pliki w ch** czasu , śr i um jak ich nie było tak nie ma , szkaty nie dropią bo po dodaniu linijek wysypuje serwer , pliki lastivia po wgraniu wywalają errory , też nikt nie odpowie . 

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...