Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z hamakiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z postawieniem serwera na hamachi z czystych plików terenza ( gotowa maszyna) tak wiem że jest masa poradników jak postawić serwer na jego plikach ale problem jest dziwny więc dotrwaj do końca zanim mnie wyśmiejesz.

Problem polega na tym że robię wszystko idealnie jak w poradnikach kręconych na youtube więcej stawiałem ten serwer kiedyś wielokrotnie i nigdy nie było z nim problemów natomiast teraz na jednym z komputerów mimo poprawnego skonfigurowania maszyny nie mogę zalogować się do gry.

Skąd wiem ze poprawnie skonfigurowałem zapytacie bo na 2   komputerze robiąc dokładnie wszystko tak samo loguje się normalnie ( serwer tylko dla mnie nie dla znajomych tutaj warto zaznaczyć ) chciałem aby serwer był na 2 kompie ponieważ ten na którym wszystko działa jest stary i często się przegrzewa. 

Próbowałem już zabiegów typu : 

Wyłączenie antyvirusa 

Wyłączenie zapory systemowej 

Dodawanie wszystkich programów do wyjątków aby nie wykrywało mi w nich żadnych zagrożeń ( Hamachi, virtual box, klient serwera,port mapa )

Port map z końcówką 100 - świeci się na zielono  więc porty raczej odblokowane 

serverinfo z końcówką 100 

Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co mogę zrobić ? 

Opublikowano

Sprawdzales czy mozesz wejsc przez navi/filezille? Bo moze byc tak ze to tylko kanaly leza ale serwer dziala.

Jesli dasz rade wejsc przez ftp to podaj syserr ch/db, ale zakladam jesli to starsza wersja plikow bez src to mogla wygasnac licencja.

Opublikowano
6 minut temu, Intern napisał:

Sprawdzales czy mozesz wejsc przez navi/filezille? Bo moze byc tak ze to tylko kanaly leza ale serwer dziala.

Jesli dasz rade wejsc przez ftp to podaj syserr ch/db, ale zakladam jesli to starsza wersja plikow bez src to mogla wygasnac licencja.

No własnie filezilla też nie działa  

Tutaj problem musi tkwić gdzieś w ustawieniach komputera bo tak jak pisałem robiłem dokładnie te same rzeczy na 2 kompach  na 1 działa wszystko filezilla/ navi i logowanie do gry a na 2 nie działa nic tyle tylko że nie mam już pomysłu gdzie może tkwić problem skoro ( antyvirus wyłączony zapora też konto na którym chce stawiać hamaka ma uprawnienia admina  ale i tak nic nie pomaga ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...