Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KFC or McDonald's?

rokoboko

KFC or McDonald's?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie lepiej podjąć się pracy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Srsly myślałem że to pytanie o jedzenie, a to praca :D

Jaki jest mój życiowy cel ?

Obrona osób nagrywających i zbieranie pełnych danych osobowych osób im przeszkadzających

Opublikowano

KFC czy McDonalds jest tak samo, dostajesz 2000zł burtto + zapierdalasz od Poniedziałku do Niedzieli. Oczywiście zapierdol jest bardzo ale to bardzo szybki, musisz się zastanowić czy dasz radę tam pracować i w takim tempie? proponuje zostawić możliwość pracowania w KFC/McDonalds na ostatnim miejscu i poszukać gdzieś indziej.

Opublikowano

Polecam gorąco pracę w takim czymś. Sam pracuję od 29 Października studiując jednocześnie dziennie. Mam możliwości pracy od wtorku do niedzieli w sumie po 8 godzin dziennie :)

@rokobokoJeśli chcesz więcej info. to daj znać powiem ci więcej.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano
Dnia 9.11.2017 o 21:04, Huracan napisał:

KFC czy McDonalds jest tak samo, dostajesz 2000zł burtto + zapierdalasz od Poniedziałku do Niedzieli. Oczywiście zapierdol jest bardzo ale to bardzo szybki, musisz się zastanowić czy dasz radę tam pracować i w takim tempie? proponuje zostawić możliwość pracowania w KFC/McDonalds na ostatnim miejscu i poszukać gdzieś indziej.

Gówno prawda, Pracowałem ~pół roku, i miałem 13.50 netto. Z premiami miesięcznie, na 3/4 wyciągałem 2.8-3.5k zł. Byłem serwisantem, więc nie ściemniaj. W MaCu zarabiają mniej, i mają większy zapierdol. Do tego, po 3 miesiącach zostałem instruktorem, co równało się kolejnymi 200zł netto więcej do wypłaty. Jak nie pracowałeś, to nie gadaj... Jest hardcore, ale jak lubisz pracować, to spoczko, Chyba, że jesteś płaczkiem, ciamajdą, która płacze, że trzeba PRACOWAĆ, to polecam szukać czegoś innego od razu, i tych 2 opcji nie brać wcale pod uwagę. Praca trywialna, bardzo przyjemna. Wystarczy tylko chcieć :) Dodatkowo atmosfera, i reszta zależy od ekipy. Jak masz spoko ekipe, to i masz spoko robotę. 

9368_gold.png

Opublikowano

płaca w wysokosci 2,8-3,5k to w pierwszej lepszej fabryce sie ma jak się chce pracować, tak więc raczej nie kminie tego parcia na kfc/mc, praca w gastronomii jest przyebana, mowi to z zawodu cukiernik, ale teraz na qc jestem, robota łatwiejsza, i wypłata wyższa

graphic.png

Opublikowano
15 godzin temu, Ares2100 napisał:

płaca w wysokosci 2,8-3,5k to w pierwszej lepszej fabryce sie ma jak się chce pracować, tak więc raczej nie kminie tego parcia na kfc/mc, praca w gastronomii jest przyebana, mowi to z zawodu cukiernik, ale teraz na qc jestem, robota łatwiejsza, i wypłata wyższa

i praca 8h dziennie, wolna jedynie sobota

jest sens jak chce sie dorobic i wszystko zalezy od miejsca gdzie taki fast food jest. znajomy pracowal w burger kingu, gdzie zwykle nie robili utargu wiekszego niz 5k dziennie (autostrada i kfc/mac w poblizu) to mowil ze z takim utargiem w zasadzie nic sie nie robi, a placa jest ok. pieniadze nie sa zle, wiekszosc takich lokali daje elastyczne godziny pracy i zalezy od miejsca ile tak naprawdę sie napracujesz

­

Opublikowano
Dnia 22.11.2017 o 00:48, Ares2100 napisał:

Tylko niestety, w tej pierwszej. lepszej fabryce, nie masz elastycznego grafiku, i na bank nie masz tak prostego systemu awansu jak a takich FF. W takiej pierwszej, lepszej fabryce, w ciągu 8 miesięcy awansujesz na młodszego kiero , i za siedzenie na dupie bd dostawał po 7-8 koła? ;) Jeżeli tak, proszę o namiary i lecę ! 

Na początku, w takim KFC nie jest łatwo, ale jak już zostaniesz instruktorem, to jeżeli bd się sprawdzał, bardzo szybko zostaniesz jakimś menago, czy kiero zmiany ;) A uwierz mi, że przeskok finansowy, to nie są jednak marne grosze, a duże $$$

9368_gold.png

Opublikowano
3 godziny temu, Omek napisał:

Tylko niestety, w tej pierwszej. lepszej fabryce, nie masz elastycznego grafiku, i na bank nie masz tak prostego systemu awansu jak a takich FF. W takiej pierwszej, lepszej fabryce, w ciągu 8 miesięcy awansujesz na młodszego kiero , i za siedzenie na dupie bd dostawał po 7-8 koła? ;) Jeżeli tak, proszę o namiary i lecę ! 

Na początku, w takim KFC nie jest łatwo, ale jak już zostaniesz instruktorem, to jeżeli bd się sprawdzał, bardzo szybko zostaniesz jakimś menago, czy kiero zmiany ;) A uwierz mi, że przeskok finansowy, to nie są jednak marne grosze, a duże $$$

Wszystko zależy od fabryki, ja akurat mam elastyczne godziny pracy, zalezy to pewnie od stanowiska ale mi to odpowiada ;) 

Gdyby ten awans był taki łatwy w takiej sieciówie, to uwierz mi, że bym tam mógł robić, ale wypłaty tego poziomu, za jakie obowiązki? 24/7 w pracy na każde zawołanie ;) ?

@ szybki edit - teraz doczytalem, siedzenie na dupie? W szanujacych sie fabrykach kazdy ma wyznaczone zadania, osoby zbędne, są zbędne i tyle, takich nie ma :v wyższe stanowisko, wyższa odpowiedzialność za projekty. A bedac menagerem/kierownikiem et cetera, w takiej sieciowce nawet obowiazkow malo pewnie tez nie jest, a osoba która zajmuje to stanowisko pewnie z niego nie zrezygnuje jesli placa jest optymalna ;)  Chyba, że nowy punkt otwierają, i ma sie farta.

Z resztą, jest mnóstwo osób dla których liczy się tylko życie zawodowe i kończą po x czasu tylko jako lider xD Z awansami to juz tak jest, liczą się relacje w 70%, a 30% to ten czas i wysiłek włożony w prace.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...