Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ nie wiem jak zabezpieczyć tego spawna. Proszę o pomoc, nagrodzę + ( Może nic wielkiego ale zawsze coś )
Regiony.
Cały spawn: l33Sj1I.jpg QAbbCiJ.jpg
Pierwsze co to zabezpieczenie całego spawna ( od jednej krawędzi czerwonego prostokąta z wełny po drugi czyli na )- tworze region spawn. Tutaj wszystko rozumiem. Zabezpieczam go przed tym żeby nie można było się bić, stawiać, niszczyć itp.

Świniarnia: SyUII9K.jpg
Tutaj problem jest taki, że jeżeli stworzę region to powiela on się z regionem spawn. Co mam w takiej sytuacji zrobić? Chcę żeby w regionie świniarki można było bić, a na spawnie nie lecz gdy tak ustawiam to nadal nie można bić ( Raczej przez to że regiony się powielają, co w takiej sytuacii zrobić ? )

Kopalnia: xosr30T.jpg k6pSjW3.jpg I najważniejsze YLRqnhx.jpg 
Tutaj chodzi o to żeby zabezpieczyć nie całą kopalnie osobno od spawna ( budynek ) tylko obszar z cobblem i kwarcem ( zaznaczony od zółtej do zółtej kropki ) i obszar z 100% kwarcu ( zaznaczony od czerwonej do czerwonej kropki ). Ponieważ problem jest ten że powiela się z spawnem i jak ustawię żeby można było na tych 2 regionach lub na 1 niszczyć to na całym spawnie da się.

Bardzo proszę o pomoc jeżeli ktoś wie o co chodzi. Można pisać w temacie, na pw, na kontaktach podanych w sygnaturce ( ew. skype Blackovskyy BlacVk którego nie ma w sygnaturce ). Jest to dla mnie duży problem, flagi itp znam ale nie wiem jak kto to by powiedzieć "oddzielić" żeby było np. zrobię spawn tak jak wyżej pisałem, i jak zrobię region który powiela się z spawnem to żeby ten region usunęło z regionu spawn i zaliczyło do innego regionu, lub coś innego, po prostu żeby było tak jak pisze wyżej. Jeżeli ktoś chce, to mogę wpuścić na serwer i pozwolic mu to zrobić, mam kopie zapasowe więc jeżeli ktoś coś zniszczy to bez obaw. Pozdrawiam :) Pisane trochę chaotycznie więc proszę wybaczyć złą składnie zdań, jeszcze raz pozdrawiam :)

Dzięki Insertt za pomoc :)

PROBLEM ROZWIĄZANY!!!

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyosche napisał:

Trzeba mieć mózg więc nie wiem czy ci się uda 

Ale przepraszam, dlaczego mnie obrażasz? Jordii cie namówił? xD Nawet cię nie znam, więc nie rozumiem twoich słów, chociaż prawdopodobnie ty to Jordii po tym co wypisujesz ^^

• Envqu zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...