Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 KU DO G LUB SKILLE Z 17-20 NA G

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Potrzebuję waszej pomocy (mógłby mnie ktoś nakierować w jakich plikach/gdzie dokładnie tego szukać lub questem jeśli się da. (Ogólnie mam pliki na source dlatego diffy odpadają (40k)  z góry dzięki za pomoc. Jeszcze żeby nie spakować nowymi tematami. Jak wgrać quest do folderu object (po wrzuceniu questa, nadaniu praw wszystko działa lecz w momencie zrobienia reboota quest znika. Gdzie go jeszcze dodać. Chodzi mi o tęczowe kamienie.

Opublikowano

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, domyślnie jest 10 Kamieni Duchowych do P. Raczej może być 10 KU do G. To w pliku char_skill.cpp odnajdujesz funkcję CHARACTER::LearnSkillByBook, a w niej warunek if (read_count >= need_bookcount). Zmieniasz go na:

if (true)

Opublikowano
3 godziny temu, Lovable napisał:

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, domyślnie jest 10 Kamieni Duchowych do P. Raczej może być 10 KU do G. To w pliku char_skill.cpp odnajdujesz funkcję CHARACTER::LearnSkillByBook, a w niej warunek if (read_count >= need_bookcount). Zmieniasz go na:

if (true)

Sorki, pisałem to na szybko i faktycznie niezbyt dokładnie się określiłem. Zależy mi na tym aby skille na G robiło się po przeczytaniu 10ku. A to co napisałeś sprawdze jak bede na kompie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...