Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uruchamianie Metina - Windows 10

Imysz1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem, że ten problem się już przewijał na tym forum, ale we wszystkich tematach jakie widziałem nie został on rozwiązany, a może coś się zmieniło. :)

Mianowicie, gdy odpalam grę (prywatny serwer), wyskakuje mi taki oto komunikat :

Lqqff5W.png

Parametry laptopa : i5 7200U, Intel HD Graphics 620, 4gb ramu.

Oczywiście próbowałem już przeinstalowywać klienta, korzystać z automatycznego ustawiania zgodności, ustawiałem ją także manualnie, aktualizowałem sterowniki karty graficznej, aktualizowałem DirectX, net framework, a także visual+, wyłączyłem antywirusa, zaporę, uruchamiam jako administrator, a także zrobiłem salto do przodu, by to jakoś ruszyć. Reasumując, zrobiłem wszystko co mi przyszło do głowy, więc ostatecznym pomysłem jest zgłoszenie się na forum, w celu odnalezienia nieco mądrzejszej/bardziej doświadczonej osoby ode mnie, która miałaby jakiś pomysł jak temu zaradzić. Na koniec dodam także, że próbowałem także pograć sobie w Heroes 3 i co ciekawe "program przestał działać", dodam jeszcze, że Heroes 3 HD EDITION (wersja zremasterowana działa bez zarzutu, może to coś znaczy :P ). Na PC z Windowsem 7 wszystko działa świetnie, a ten przenośny wariat doprowadza mnie już do szału, także jestem wdzięczny za każdą pomoc i wszystkie rady. Może coś się uda zaradzić, pozdrawiam serdecznie - zdenerwowany użytkownik najlepszego windowsa świata. Hej.

• Ups... zmienił(a) tytuł na Uruchamianie Metina - Windows 10
Opublikowano

Niestety, nic to nie daje. Wydaję mi się, że problem leży jednak po stronie tej karty, gdyż każdy podobny problem w internecie miał miejsce na tej samej/podobnej karcie. Starałem się zainstalować "nieautoryzowane" sterowniki, ale komputer to w jakiś sposób blokuje, więc już nie wiem co robić.

Opublikowano

1. Przenieś na dysk D

2. Ustawiałeś zgodność? win7/vista/xp

3. W windows 7 taki problem był dla DX albo Aero ale kiedy to było xD

Moim zdaniem jednak jest tak:

Posiadasz windows 10, który domyślnie ma zainstalowanego Dx'a 12 jednak rownocześnie masz zintegrowaną kartę graficzną, która tej wersji nie obsługuje (albo nie tak jak powinna). Przy instalacji dx'a otrzymywałeś pewnie komunikat o tym że jest już zainstalowana nowsza wersja.

Regedit.exe 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX 

I usuń klucz Version, a potem zainstaluj dx z gogli

Dodatkowo polecam:

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/zarzadzanie_sterownikami/SlimDrivers.html
Opublikowano
Dnia 2.11.2017 o 12:46, Intern napisał:

1. Przenieś na dysk D

2. Ustawiałeś zgodność? win7/vista/xp

3. W windows 7 taki problem był dla DX albo Aero ale kiedy to było xD

Moim zdaniem jednak jest tak:

Posiadasz windows 10, który domyślnie ma zainstalowanego Dx'a 12 jednak rownocześnie masz zintegrowaną kartę graficzną, która tej wersji nie obsługuje (albo nie tak jak powinna). Przy instalacji dx'a otrzymywałeś pewnie komunikat o tym że jest już zainstalowana nowsza wersja.

Regedit.exe 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectX 

I usuń klucz Version, a potem zainstaluj dx z gogli

Dodatkowo polecam:

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/zarzadzanie_sterownikami/SlimDrivers.html

Zrobiłem wszystko co napisałeś i nic :/

Opublikowano

Problemem są nieaktualne sterowniki, nie tylko od karty graficznej ale nawet od dźwiękówki (tak, karty dźwiękowej) i brakujące library.  

https://www.dobreprogramy.pl/DriverPack-Solution,Program,Windows,42596.html

Pobierz, zainstaluj i uruchom. Zoptymalizuje ci cały system i poprawi wydajność PC'ta.

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

Tak swoją drogą też miałem problem z uruchamianiem M2 na Win10, a za którymś razem jakimś cudem się włączyło... Może po jakiejś aktualizacji... Z tym, że działa mi PL, a nie wiem jak z privami :P

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

Opublikowano

Kliknij na launcher ppm wybierz opcję rozwiąż problemy ze zgodnością poczekaj chwilę kliknij 1 opcję i testuj program.

Generalnie będziesz musiał to powtarzać ale efektem będzie działanie clienta a to jest najważniejsze :)

Opublikowano
43 minuty temu, Vaxu napisał:

Kliknij na launcher ppm wybierz opcję rozwiąż problemy ze zgodnością poczekaj chwilę kliknij 1 opcję i testuj program.

Generalnie będziesz musiał to powtarzać ale efektem będzie działanie clienta a to jest najważniejsze :)

Rozwiązywanie problemu ze zgodnością może działało w 7/8, ale w 10 nawet to zwykle nie pomaga.

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

Opublikowano
4 minuty temu, TQ93 napisał:

Rozwiązywanie problemu ze zgodnością może działało w 7/8, ale w 10 nawet to zwykle nie pomaga.

A próbowałeś?

Ewentualnie jeszcze jednym sposobem jest dodanie do listy launcher tzn

Komputer > PPM > Własciwosci > Zaawansowane ustawienia systemu > 1 opcja własciwosci > zapobieganie wykonaniu danych > klikasz włącz funkcje dep i wybierasz launcher

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...