Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nowo wgranym itemem

Patytan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z nowo wgranym itemem, otóż chciałem sobie szkatułkę wgrać nową na serwer , edytowałem więc navicata skopiowałem tabelki z szkatułki "Czerwonego smoka" zmieniłem ID wiadomo nastepnie zapisalem i skonwertowalem na pulpit item_proto, potem dodałem icone , wgrałem nową icone do serwa jak i podmienilem item_proto i spakowałem locale również podmieniłem locale. I teraz pojawia się taki problem że kiedy wpisuje ID nowego itemu to owszem mam item ale nie mam nazwy tego itemu mam puste pole , oraz nie moge przeniesc tego itemu np na 6 - 7 -8 i tak dalej slot ... moge tylko na pierwsze 5 slotow. Proszę pomóżcie :) , screen ---->  ( PS icona skrzynki ma wyglad naszyjnika poniewaz zmienilem icone bo myslalem ze moze wina lezy po stronie icon  ale jednak nie )

problem.png

• Ups... zmienił(a) tytuł na Problem z nowo wgranym itemem
Opublikowano

Tzn ? 

Zrobilem tak ze w navicat dodałem tabele nowa skopiowana zmieniłem nazwę i ID potem skonwertowalem na pulpit item proto pozniej do nexusa wkleiłem podmnienilem tam obecne item proto i spakowałem nexusem i lokale nowe wgrałem do packa .

Opublikowano

Nic z tego nie rozumiem, ale zrób tak jak jest na tym filmie: Tylko pamiętaj że jest różnica jeśli na serwerze jest kod, wszystko masz pokazane na filmie.

Opublikowano

Możliwe też, że jest pewien zakres z przedmiotami tego typu (do końca nie mam pewności) sprawdź pod innym ID a wpis zostaw

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano
5 godzin temu, Patytan napisał:

Tzn ? 

Zrobilem tak ze w navicat dodałem tabele nowa skopiowana zmieniłem nazwę i ID potem skonwertowalem na pulpit item proto pozniej do nexusa wkleiłem podmnienilem tam obecne item proto i spakowałem nexusem i lokale nowe wgrałem do packa .

Skonwertowałeś, czy eksportowałeś jak temat wcześniej? 

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...