Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywalanie Channela

Gość Vaxu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Generalnie to nie wiem od czego to polega czy to dziurawy silnik czy quest a może pliki?

Stworzyłem sobie serwer na Terenzie. Bez wymiany bazy danych. Są to oryginalne pliki z forum tak więc nie chcę widzieć komentarzy typu "Tak się dzieje gdy się kupuję pliki zbugowane," Silnik też mam "swój" od nikogo nic nie kupowałem tak więc nie chcę widzieć również komentarzy typu "Tak się dzieje gdy się kupuje silnik zbugowany". Przejdźmy do tematu.

Odpalam sobie 2 klienty na innych kontach loguje się z 2 - Wywala channel.

Kolega się wylogowuje - Wywala channel

Itd

ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel11', 1) errno: 1264)

Sysser channel 1

• Ups... zmienił(a) tytuł na Wywalanie Channela
Opublikowano
10 godzin temu, ( Paszka ) napisał:

W bazie log w tabeli bootlog zwiększ wielkość kolumny time ustaw ją na 50 powinno wystarczyć 

Dalej to samo może zmienić na 100?

@Edit Ustawiłem na 100 jak coś się będzie dalej ryypiać dam znać póki co jest dobrz. +

Opublikowano

W momencie gdy wyrzuca kanał gry, plik który zajmuje się operacjami game jest już "zawieszony". Oznacza to, że z jego strony jest "brak odpowiedzi" co skutkuje tym, że nie loguje do syserr, czy syslog. To co jest w syserr na pewno nie przyczyniło się do crashu gry. W takiej sytuacji powstaje plik core, w którym zapisane są ostatnie operacje w pliku game. Odczytanie tego pliku może nam dużo wyjaśnić dlaczego wysypuje się gra. Do tego używamy narzędzia debugerskiego. Polecam poczytać "Debugging BSD".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 31.10.2017 o 18:59, Lovable napisał:

W momencie gdy wyrzuca kanał gry, plik który zajmuje się operacjami game jest już "zawieszony". Oznacza to, że z jego strony jest "brak odpowiedzi" co skutkuje tym, że nie loguje do syserr, czy syslog. To co jest w syserr na pewno nie przyczyniło się do crashu gry. W takiej sytuacji powstaje plik core, w którym zapisane są ostatnie operacje w pliku game. Odczytanie tego pliku może nam dużo wyjaśnić dlaczego wysypuje się gra. Do tego używamy narzędzia debugerskiego. Polecam poczytać "Debugging BSD".

W jakim programie można wyświetlić game.core?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...