Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie kompa i NO SIGNAL DETECTED

TrokersPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak. Zrobiłem w domu formata, rano wszystko działało i było git. Pojechałem z kompem do wujka, gdzie całego rozkręciliśmy i wyczyściliśmy. Podłączyliśmy kompa u niego(do jego monitora i z jego kablami) i wszystko normalnie działało bez zarzutów... godzinke później przewiozłem kompa do domu, podłączyłem tak jak należy i tak jak to było rano no i na monitorze odpala się najpierw niebieska dioda i pisze "NO SIGNAL DETECTED", a później odpala się dioda żółta i nie ma obrazu. Komp normalnie chodzi, wszystkie wiatraczki działają, karta się świeci. Kabel DVI próbowałem podłączyć na wszystkie możliwe sposoby i w 2 wtyczki które mam... nawet próbowałem zamienić stronami. Bez skutecznie. Wie ktoś o co może chodzić? Czy zepsuł się kabel, który rano działał czy co? Bo raczej o żadnych źle podłączonych podzespołach, ani zepsutych nie ma mowy skoro u wujka wszystko śmigało. Pozdrawiam ;d

EDIT: Dodam jeszcze, że ani klawiatura, ani myszka się nie świecą(nie działają).

Opublikowano

Nikt nie wie o co może chodzić, pewnie chodzi o zasilacz albo cokolwiek innego.

Może ruszysz dupsko i sam rozepniesz kable wpinając je z powrotem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...