Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uprawnienia rang

Furey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Mam problem z ustawieniami uprawnień rang. A mianowicie chodzi o to, że mam 4 rangi, nazwijmy je A,B,C,D. I chcę, by ranga D była w stanie nadawać randze A (domyślna) - rangę B. To już udało mi się zrobić, ale występuje problem taki, że ranga D jest w stanie nadać rangę B również randze C co wtedy daje zdublowane rangi i kilent ma "CB". Efekt końcowy chcę osiągnąć taki, że ranga D jest w stanie nadać rangę B TYLKO I WYŁĄCZNIE randze A. Przy próbie nadania tej rangi sobie lub komuś z rangą C - ma się to nie powieść. 

Ktoś jest w stanie pomóc? 

Opublikowano

Nie możesz zrobić tak żeby dana ranga mogła nadawać tylko daną, a ta dana tylko inną. Na serwerach jest jeden system - rangi niższe i wyższe.

Generalnie permisje, które odpowiadają za nadawanie/zabieranie rang:

i_group_needed_member_add_power - wymagana wartość na nadawanie rangi,

i_group_needed_member_remove_power - wymagana wartość na zabranie rangi,

i_group_member_add_power - wartość na nadawanie rang,

i_group_member_remove_power - wartość na zabieranie rang,

i_client_permission_modify_power - wartość na nakładanie rang dla danej grupy,

i_client_needed_permission_modify_power - wymagana wartość na nakładanie rang dla danej grupy.

Jeśli to Ci nie pomoże mogę wejść na serwer i postarać Ci się pomóc. Nie bardzo rozumiem Twój wpis i nie do końca wiem na czym polega Twój problem. 

Opublikowano

Dzięki za odopowiedź. Chodziło mi, żeby np ustawić, że osoby z rangą C nie mogą już otrzymać rangi B. Chodzi, żeby dana ranga blokowała możliwość otrzymania drugiej. 

Opublikowano
1 minutę temu, Furey napisał:

Dzięki za odopowiedź. Chodziło mi, żeby np ustawić, że osoby z rangą C nie mogą już otrzymać rangi B. Chodzi, żeby dana ranga blokowała możliwość otrzymania drugiej. 

Nie zrobisz tak, że jak ktoś ma jedną rangę to nie można nadać mu drugiej. Bo, jeśli kto ma uprawnienia do nadania drugiej to tak czy siak ją nada.

Ewentualnie spróbuj tak:

Ranga C:

i_group_member_add_power wartość: 65

i_group_needed_member_add_power wartość: 70

i_group_member_remove_power wartość: 65

i_group_needed_member_remove_power wartość: 70

i_client_permission_modify_power wartość: 65

i_client_needed_permission_modify_power wartość: 65

Ranga B:

i_group_member_add_power wartość: 65

i_group_needed_member_add_power wartość: 70

i_group_member_remove_power wartość: 65

i_group_needed_member_remove_power wartość: 70

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...