Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BnS freez laptopa. Pomocy

KillZonePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedwczoraj pobrałem grę. Wszystko śmigało pięknie ładnie do momentu w którym chciałem wyłączyć laptop ale było 0 reakcji więc przytrzymałem przycisk aby zgasł. Od tego momentu b&S gdy się odpala ten mały kwadrat odpowiedzialny za program antycheatowy nw jak dokładnie się nazywa i zaczyna się proces ładowania od razu zawiesza mi cały laptop i nic nie mogę zrobić. Czekałem około 20 min 0 jakiejkolwiek zmiany. Usunąłem folder odpowiedzialny za ten program bo myślałem że może z nim coś jest nie tak to teraz nie moge pobrać go ponieważ mam 0 pobieranie . Dosłownie nawet nie widać z jaką prędkością pobiera nic się nie dzieje. Dodam tylko ze w tle cały czas chce sprawdzać jakieś pliki taki niebieski pasek leciał ale teraz zastąpił go ten folder który che pobrać

Edit: Pobrało antycheat do starszej wersji tak mi się wydaje niestety problem z zawieszaniem pozostał. Zrobiłem reinstlację gry nic to nie dało. Próbowałem coś zdziałać z programem BnS Buddy ale jest 0 reakcji program sie nie odpala. reinstalacja samego lunchera nic... Ktoś coś wymyśli?

Może ktoś z was podesłać swój folder XignCode??

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Cześć.
Nie wiem czy wiesz, aczkolwiek takie wyłączanie sprzętu, tj. przez przycisk "POWER" bez wcześniejszej konfiguracji tego guzika przez Panel Sterowania może doprowadzić do uszkodzenia dysku. Jednakże, najczęściej uszkadza się system operacyjny i to może być tego wina, bądź wina tego, że masz dosyć mocny syf na komputerze.

Polecałbym na początek przelecieć temat jakimś dobrym antywirusem, żeby sprawdzić czy freeze jest spowodowany stanem technicznym lapka, czy może jednak coś siedzi Ci wewnątrz i powoduje takie "postarzenie" względem działania. Jeżeli nic nie wyjdzie, proponowałbym spróbować poczyścić komputer ze zbędnych rzeczy, a najlepiej użyć CCleanera, a zarazem pousuwać zbędne rzeczy, które walają się tu i ówdzie. Jeżeli nic nie pomoże, format systemu raz na jakiś czas jest doskonałym testem i w sumie dla nas wygodą - czysty komputer, to zdrowy komputer.

Aczkolwiek, mógłbyś przesłać specyfikacje Twojego sprzętu - a jeżeli nie chce Ci się, to po prostu sprawdź czy parametry Twojego laptopa spełniają minimalne wymagania dla BnS'a.

Pjona :)

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku.

33874.png

33966.png

4981.jpg

16023ph3.gif

Gram na takich serwerach jak :

• EROAD Martinok
  • Nefertity SRO Matteo
  • ZSZC Earth Martinok
  • Syndicate SRO Matteo i _Matteo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...