Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Hardcore, czego Ty wymagasz?

Marosking

Wersja  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiej wersji serwera ty grasz?

• <= 1.8 (typu 1.7.2, 1.5.2 itp)
      4
    • >1.8 (typu 1.12.2, 1.11.2 itp)
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przychodzę dzisiaj do was z pytanie, czego Wy wymagacie od współczesnego serwera hardcore? Opiszcie mi, co byście chcieli zobaczyć na wymarzonym serwerze typu hardcore, wszystko co chcecie na nim zobaczyć. Wszystkie mądre i satysfakcjonujące mnie odpowiedzi zostaną wynagrodzone plusową reputacją.

Opublikowano

Witam, wiec mam trochę czasu to się rozpisze.

Bugowanie klocków: OFF (woda w wiaderku też)

Działanie slimeblocka: OFF

Podczas PVP: Nie można otwierać enderchesta oraz jak jesteś podczas pvp nie możesz nic kłaść (woda w wiaderku też) na każdym poziomie, żeby nie można było orać i dodałbym też jeszcze, że stoniarki i cobblarki się nie generują podczas pvp (teraz na easyhc nie można zagrać yolo a teraz tak)

AntyNóżki na terenie Gildii: Nie można nic kłaść obok przeciwnika gdy jest na terenie gildii.

Pistony: OFF na swoim terenie! (robię jakieś pułapki typu pule czy jakoś tak nie znam się na tym)

Nether: ON od razu od początku edycji korrdy, żeby działay jak na skafie (można takie coś napisać bo miałem taki plugin) oraz tylko potki fire ON)

Drop: Złoto leci od każdego poziomu, że jak się kopie fose to jest to przyjemność podczas kopania

Drzewkarka: Schody itp. jakoś usunąć albo nie da się kłaść od jakiegoś poziomu np. od 70 (wiem, że można budować zamek z schodów ale te drzewkarki to gówno, albo dodać jakiś specjalny crafting na schody czy coś albo zezwolenie na budowanie zamku i jak będzie drzewkarka to banik)

Refy: LIMIT: 10 | Lepsza generacja + może dodać jakiś speed 1

Koxy: LIMIT: 2 l Dodać może speed 2 na parę sekund, ponieważ jak ktoś je teraz koxa to ktoś od razu ucieka)

Perły: LIMIT: 3 | Rzucanie co 8 sekund

Punch: OFF 2 oraz 1 (ew. limit użycia dać 15 jeden strzał to jedno użycie i dodać wtedy punch 1)

Gildie: Mały rozmiar oraz jedno życie (YOLO) dodałbym też, że od razu można zakładać gildie, a nie na jakieś gówniane etapy...

Nitki i inne gówna: OFF ktoś może mieć gotowe nóżki, a wtedy antynóżki co napisałem to nic nie poradzą więc pomyślcie nad tym

Jak jeszcze coś wymyśle to napisze nowy post (jak może poszukujecie pomysłodawce to piszcie pw)

Opublikowano
6 godzin temu, Drejkus napisał:

Witam, wiec mam trochę czasu to się rozpisze.

Bugowanie klocków: OFF (woda w wiaderku też)

Działanie slimeblocka: OFF

Podczas PVP: Nie można otwierać enderchesta oraz jak jesteś podczas pvp nie możesz nic kłaść (woda w wiaderku też) na każdym poziomie, żeby nie można było orać i dodałbym też jeszcze, że stoniarki i cobblarki się nie generują podczas pvp (teraz na easyhc nie można zagrać yolo a teraz tak)

AntyNóżki na terenie Gildii: Nie można nic kłaść obok przeciwnika gdy jest na terenie gildii.

Pistony: OFF na swoim terenie! (robię jakieś pułapki typu pule czy jakoś tak nie znam się na tym)

Nether: ON od razu od początku edycji korrdy, żeby działay jak na skafie (można takie coś napisać bo miałem taki plugin) oraz tylko potki fire ON)

Drop: Złoto leci od każdego poziomu, że jak się kopie fose to jest to przyjemność podczas kopania

Drzewkarka: Schody itp. jakoś usunąć albo nie da się kłaść od jakiegoś poziomu np. od 70 (wiem, że można budować zamek z schodów ale te drzewkarki to gówno, albo dodać jakiś specjalny crafting na schody czy coś albo zezwolenie na budowanie zamku i jak będzie drzewkarka to banik)

Refy: LIMIT: 10 | Lepsza generacja + może dodać jakiś speed 1

Koxy: LIMIT: 2 l Dodać może speed 2 na parę sekund, ponieważ jak ktoś je teraz koxa to ktoś od razu ucieka)

Perły: LIMIT: 3 | Rzucanie co 8 sekund

Punch: OFF 2 oraz 1 (ew. limit użycia dać 15 jeden strzał to jedno użycie i dodać wtedy punch 1)

Gildie: Mały rozmiar oraz jedno życie (YOLO) dodałbym też, że od razu można zakładać gildie, a nie na jakieś gówniane etapy...

Nitki i inne gówna: OFF ktoś może mieć gotowe nóżki, a wtedy antynóżki co napisałem to nic nie poradzą więc pomyślcie nad tym

Jak jeszcze coś wymyśle to napisze nowy post (jak może poszukujecie pomysłodawce to piszcie pw)

No najlepiej wszystko zablokowac mordo, fajnie sie bedziw gralo : - D

Opublikowano

@dutseek

Hmm, lepiej, żeby zabijali co klepe w nogach niż na normalnym terenie lub do fosy jak na 6/7/8 itd. edycjii skkafa.

Taki był kiedyś hardcore, ale nie było tego zablokowane ale teraz Zbyszki odkryli po co się klepać jak można zabijać w nogach oraz w jakiś pułapkach przez pistony...

PS. Dałem tylko propozycje więc nie musza wszystkiego zablokować ale powinni chociaż zablokować te drzewkarki oraz jakoś te nożki jak by chcieli minimalnie, żeby był to sewerwer hardcore. 

Opublikowano
58 minut temu, Drejkus napisał:

@dutseek

Hmm, lepiej, żeby zabijali co klepe w nogach niż na normalnym terenie lub do fosy jak na 6/7/8 itd. edycjii skkafa.

Taki był kiedyś hardcore, ale nie było tego zablokowane ale teraz Zbyszki odkryli po co się klepać jak można zabijać w nogach oraz w jakiś pułapkach przez pistony...

PS. Dałem tylko propozycje więc nie musza wszystkiego zablokować ale powinni chociaż zablokować te drzewkarki oraz jakoś te nożki jak by chcieli minimalnie, żeby był to sewerwer hardcore. 

Ale mnie wkurwiają tacy ludzie... To było kiedyś a nie TERAZ. Community nie zmienisz tak od razu i to dlatego że jeden serwer zablokuje te rzeczy. Co do twojego wyższego posta, całkowicie niszczysz hardcore tym co napisałeś, hardcore= dozwolone wszystko, a nie off punche itp. może od razu off diamentowe sety i w żelaznych będziemy się bili?

Opublikowano

@Blackovskyy

Spokojnie, dałem tylko swoją propozycje oraz pomysły.

Moim zdaniem da się zmienić community jak zablokujesz rzeczy, które używają według mnie, ale poprę twoja opinie jak napisałeś, ze wszystko dozwolone ale wtedy to nie będzie hardcore jak kiedyś a blokując jest jakaś szansa na uratowanie jakiegoś serwera hardcore nie wiem czy szukasz zaczepki bo się pytałeś ale nie będę się kłócił podałem swoją opinie nie każdy musi się zgadzać z moja opinią albo kogoś ;).

Pozdrawiam.

Opublikowano
29 minut temu, Drejkus napisał:

@Blackovskyy

Spokojnie, dałem tylko swoją propozycje oraz pomysły.

Moim zdaniem da się zmienić community jak zablokujesz rzeczy, które używają według mnie, ale poprę twoja opinie jak napisałeś, ze wszystko dozwolone ale wtedy to nie będzie hardcore jak kiedyś a blokując jest jakaś szansa na uratowanie jakiegoś serwera hardcore nie wiem czy szukasz zaczepki bo się pytałeś ale nie będę się kłócił podałem swoją opinie nie każdy musi się zgadzać z moja opinią albo kogoś ;).

Pozdrawiam.

Spokojnie, też wyraziłem tylko swoją opinie, może zbyt gwałtownie, przepraszam. Pozdrawiam i miłego wieczoru :)

Opublikowano

Moim zdaniem Hardcore, powinien posiadać drop z rud oraz bany za śmierci na 3 dni.

Chętnie pograłbym sobie na takim serwerze, gdyby nie było gildii podobnych do funnyguilds. Po prostu, zablokowany teren i elo - coś podobnego do factions.

banner.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zdecydowanie zagralbym na serwerze Hardcore dla premium (bez wejsiowek dla non-premek) byloby o wiele mniej cheaterow bo nie kazdy ma po 10kont premium zeby pograc sobie na innym koncie jak sie dostanie bana

Fajnie jakby nie bylo Gildii, bo gildie to juz temat przejedzony 100razy, moglyby byc Cuboidy (cos jak na brodaci.net) 
Oczywiscie na serwerze hardcore ban za smierc obowiazkowy
Fajnie tez gdyby drop byl z rud a nie ze stona (sa pluginy na anty-xray takze mogloby to przejsc)

:D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...