Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto bankowe

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po pierwsze wiem, że od tego jest google, już coś szukałem, ale nigdy nie wiadomo które artykuły są sponsorowane, dlatego chciałbym też zaczerpnąć opinii osób niezależnych.

Przede wszystkim konto musi być w 100% darmowe razem z kartą kredytową lub debetową i kontem online. Jestem pełnoletni, to pewnie coś zmienia, aczkolwiek na bankach się nie znam. Wiem tyle że bank Pekao oferuje dobre konto, znajomy poleca.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Jak chcesz trzymać pieniądze na lokacie to PKO jest najgorsze, ale również najtańsze/bezpłatne w utrzymaniu + limit kredytowy 500 ziko.

Opublikowano

W Pekao płacisz za kartę co miesiąc + za kody autoryzacyjne sms,więc to nie będzie dla ciebie najlepsze. 

Na necie oczywiście znajdziesz artykuły sponsorowane, ale w tabelkach z opłatami za konto w większości przypadków znajdziesz wiarygodne informacje. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jeżeli nie przekroczyłeś jeszcze 25 roku życia to polecam Ci Konto "Student"(to tylko nazwa) w Millenium Banku. Wszystko darmowe + dużo fajnych opcji jak np. Lubię to polecam - czyli różne fajne bonusy.

Opublikowano
1 godzinę temu, 9Jarek9 napisał:

W Pekao płacisz za kartę co miesiąc + za kody autoryzacyjne sms,więc to nie będzie dla ciebie najlepsze. 

Na necie oczywiście znajdziesz artykuły sponsorowane, ale w tabelkach z opłatami za konto w większości przypadków znajdziesz wiarygodne informacje. 

Właśnie w Pekao do 26 roku życia jest darmowe. Wiem że są 2 banki Pekao, jeszcze muszę się dopytać w którym jest (znajomy).

Opublikowano
1 godzinę temu, Jano900 napisał:

Właśnie w Pekao do 26 roku życia jest darmowe. Wiem że są 2 banki Pekao, jeszcze muszę się dopytać w którym jest (znajomy).

Jest Pekao i PKO BP. Jeśli kolega ma wszystko za darmo to na pewno nie ma konta w Pekao, tylko w PKO BP. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano
21 godzin temu, 9Jarek9 napisał:

Jest Pekao i PKO BP. Jeśli kolega ma wszystko za darmo to na pewno nie ma konta w Pekao, tylko w PKO BP. 

Możliwe. Ale i tak poczekam na opinie innych.

Opublikowano

W PKO BP płacisz tylko 5zł za kartę, chyba że zapłacisz nią przynajmniej 5 razy w ciągu miesiąca. Wtedy wszystko jest za darmo. Konto dla młodych się to chyba nazywa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

moim zdaniem mBank i mKonto albo normalne, 5 lat już z tym bankiem jestem i złego słowa nie powiem 

gdybyś chciał to mogę dać kod i po 50 zł na głowę będzie :D

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Według internetów w mBanku biorą 5 zł co miesiąc i po 2 latach karta debetowa (bo innej nie mają) zaczyna kosztować. 

Edit

Jak na razie Nest wygrywa, całkowicie darmowe konto i karta debetowa Visa która pozwoli mi zapłacić wszędzie (a przede wszystkim w internetach). Aczkolwiek chyba każda karta pozwala płacić wszędzie. Nie znam się.

Opublikowano

Według internetów w mBanku biorą 5 zł co miesiąc i po 2 latach karta debetowa (bo innej nie mają) zaczyna kosztować. 

Edit

Jak na razie Nest wygrywa, całkowicie darmowe konto i karta debetowa Visa która pozwoli mi zapłacić wszędzie (a przede wszystkim w internetach). Aczkolwiek chyba każda karta pozwala płacić wszędzie. Nie znam się.

nie biorą kolego, 4 zł za kartę jeśli nie ma 5 transakcji w miesiącu

a no i mBank oferuję karty kredytowe jeśli kogoś to interesuje 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Edit

Wszędzie, jednak wszędzie są różne prowizje..

Dnia 28.10.2017 o 00:23, eMode napisał:

W PKO BP płacisz tylko 5zł za kartę, chyba że zapłacisz nią przynajmniej 5 razy w ciągu miesiąca. Wtedy wszystko jest za darmo. Konto dla młodych się to chyba nazywa.

a konto dla młodych, do 23 lub 25 roku życia nie jest całkowicie za darmo?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
25 minut temu, Ups... napisał:

Wszędzie, jednak wszędzie są różne prowizje..

a konto dla młodych, do 23 lub 25 roku życia nie jest całkowicie za darmo?

Jest

Screenshot_2.jpg

Opublikowano

No i właśnie dlatego Nest Bank wygrywa. Tam wszystko jest za darmo. Dla mnie nawet 5 złotych miesięcznie to dużo. Niby mam zamiar coś zarobić na programowaniu, ale jak interes nie wypali to przez nich zbankrutuję. I niezależnie od wszystkiego i tak nie robiłbym zakupów więcej niż 2-3 razy w miesiącu. 

Co prawda Nest nie obsługuje płatności w innych walutach niż złotówki, ale PayPal tutaj ułatwia zadanie. 

Jak niczego dzisiaj nie znajdę to składam do nich wniosek online. Karta Visa Debit powinna wystarczyć, kredytowej i tak nie dostanę nawet gdybym chciał. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...