-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
CoderX
CoderX
Siemka, wiem że chyba nie dawno był już dodany podobny temat, ale wątpię aby był moją odpowiedzią. Krótko mówiąc, chcę zrobić zrobić appkę na androida (w HTML, JS, CSS) która będzie mogła się połączyć z programem w c# .net / visual studio. W programie będę miał jakieś zmienne o jakieś tam wartości i chciałbym je właśnie przesłać do appki. Chcę zrobić to na takiej zasadzie że nigdzie nie będę musiał mieć bazy danych (na żadnym serwerze bądz i nawet na windowsie przy programie). Wiem że może to nie być do końca możliwe iż appka będzie w HTML. Zawsze można iść na łatwość i zrobię MySQL'a/PHPMyAdmin w apce załaduję stronę która łączy się z bazą danych do której są wkładane dane z programu.
Wiem, całkiem kiepsko to wytłumaczyłem ale nie wiem jak inaczej
Ktoś coś poleci? Chodzi mi o to aby było to P2P (android - c# program). Są dwie rzeczy jakie chcę osiągnąć (tzn, jedna z nich przynajmniej). 1 - Dane są wysyłane/odbieranie lokalne przez WiFi 2. Dane są wysyłane/odbierane jakby przez serwer? że np, ktoś jest na mieście i na telefon ma przez internet łączyć się z programem na windowsie.
Ostatnia rzecz
Jestem w stanie zrobić to co chcę, ale przez serwer www z bazą danych, ale bardzo tego nie chcę. Chcę to zrobić jakby w "lepszy sposób" 
Pozdro
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.