Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki silnik jest obecnie najlepszy?

cysiek78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po rocznej przerwie wracam do tworzenia serwera minecraft. Moje pierwsze pytanie to, jaka wersja spigota/paperspigota jest teraz najbardziej oplacalna? Na jakiej jest najwiecej graczy? Czy warto pakować się w nowość? Z checia bym postawil cos z pokroju 1.10+ ale poslucham sie tez waszej opinni.

Opublikowano

1.12+ jeśli wgrasz patch, ponieważ, jeśli tego nie zrobisz to można kopiować itemy poprzez crafting table.

tworzenie serwerów - PW

Opublikowano
Dnia 29.10.2017 o 22:16, HAMMERxPL napisał:

Nie polecam najnowszego PaperSpigota, w moim przypadku Spigot stoi stabilnie a Paper coś krzaczy. :/

Na 1.8 polecam PaperSpigota.

proszę, zgłoś tutaj

https://github.com/PaperMC/Paper/issues

paperspigot jest jednym z najstabilniejszych silników

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie chciało mi się nawet sprawdzać logów od tego czegoś, a co dopiero mowa o pisaniu issues. xD

Już po tym jak sypało błędami od async taska (na spigocie wszystko ok) wiedziałem, że to nic ciekawego.
Polecam zawsze najnowszy Spigot z BuildToolsa.

4L0M4l0.png

Opublikowano
Dnia 29.10.2017 o 23:36, HAMMERxPL napisał:

Nie chciało mi się nawet sprawdzać logów od tego czegoś, a co dopiero mowa o pisaniu issues. xD

Już po tym jak sypało błędami od async taska (na spigocie wszystko ok) wiedziałem, że to nic ciekawego.
Polecam zawsze najnowszy Spigot z BuildToolsa.

widocznie to coś co może nieźle nabroić w asycnc tasku i należy to zrobić inaczej... EDIT: więc paper spigot jest dobra alternatywną dla spigota, jednak trzeba wybrać co się chce, paperspigot ma więcej optymalizacji ale niektóre zmieniają rozgrywkę (delikatnie,  jaieś małe różnice z np potkami, tnt czy coś).

No ale co o tym może wiedzieć "programista" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1438614356923701010629.png

Opublikowano
2 godziny temu, kaczqwee napisał:

Według mnie jest to 1.8, ponieważ jest już bez błędów, "obcackany" przez graczy.

1.8 bez błędów xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...