Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer No-Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam aktualnie serwer na hamachi lecz sytuacja jest taka iż ja wchodze na serwer ale znajomi nie dają rady porty są odpalone. Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia na routerze?slyszałem na ytbach ( Paszka) iż da się zrobić na  No hamachi jeśli tak to zadziała na src?? Jak tak to pomożecie? Proszę 

Opublikowano

game/src

Znajdź plik desc_client.cpp

Wyszukaj tej linijki 

memcpy(p.szIP, g_szPublicIP, 16);

Skomentuj ją dwoma // i wciśnij enter. Kolejno dodaj tą linijkę

memcpy(p.szIP, "TWOJE_IP_Z_HAMACHI", 16);        (Ze zwykłą końcówką)

Potem wyszukaj tej linijki i też ją skomentuj dwoma //. I dodaj pod spodem 2 linijkę.

strlcpy(p.szPublicIP, g_szPublicIP, sizeof(p.szPublicIP));

strlcpy(p.szPublicIP, "TWOJE_IP_Z_HAMACHI", sizeof(p.szPublicIP));       (Ze zwykłą końcówką)

Potem już możesz zabierać się za clienta. Serverinfo ze zwykłą końcówką.

Opublikowano

Najpierw pisałeś "Siema mam aktualnie serwer na hamachi lecz sytuacja jest taka iż ja wchodze na serwer ale znajomi nie dają rady porty są odpalone"

Jest taka opcja jak edytuj ;v

Opublikowano

Zmień IP na swoje zewnętrzne w SRC. Strona do sprawdzenia : http://twojeip.wp.pl/ 

Dnia 24.10.2017 o 08:14, Vaxu napisał:

game/src

Znajdź plik desc_client.cpp

Wyszukaj tej linijki 

memcpy(p.szIP, g_szPublicIP, 16);

Skomentuj ją dwoma // i wciśnij enter. Kolejno dodaj tą linijkę

memcpy(p.szIP, "TWOJE_IP_ZEWNETRZNE", 16);     

Potem wyszukaj tej linijki i też ją skomentuj dwoma //. I dodaj pod spodem 2 linijkę.

strlcpy(p.szPublicIP, g_szPublicIP, sizeof(p.szPublicIP));

strlcpy(p.szPublicIP, "TWOJE_IP_ZEWNETRZNE", sizeof(p.szPublicIP));       (Ze zwykłą końcówką)

Oczywiście udostępnij porty na routerze i dobrze skonfiguruj połączenie.

Opublikowano
12 godzin temu, hetisek napisał:

Zmień IP na swoje zewnętrzne w SRC. Strona do sprawdzenia : http://twojeip.wp.pl/ 

Oczywiście udostępnij porty na routerze i dobrze skonfiguruj połączenie.

Dzięki że dopisałeś, edytowałeś cokolwiek. Myślałem najpierw że na hamachi stawia ale jednak nie ;v

Opublikowano
Dnia 24.10.2017 o 00:11, flypl napisał:

Co ma do tego source czy game 2k89? Ty konfigurujesz maszyne, nie pliki.

Nie masz racji widocznie nie znasz się na tym jednak ma do tego dużo ja nie konfiguruje maszyny ( maszyne skonfigurowałem) chodzi mi o src co musze dodać już wiem bo niżej mi pomogli a ty nie znasz się to nie pisz co ma maszyna do wejścia na serwer? na game 2089 wystarczy launcher hamachi ale jak widać na src trzeba zmieniać coś w kodzie co jest logiczne ...

Opublikowano
Dnia 27.10.2017 o 08:56, *VideCuiFide* napisał:

Nie masz racji widocznie nie znasz się na tym jednak ma do tego dużo ja nie konfiguruje maszyny ( maszyne skonfigurowałem) chodzi mi o src co musze dodać już wiem bo niżej mi pomogli a ty nie znasz się to nie pisz co ma maszyna do wejścia na serwer? na game 2089 wystarczy launcher hamachi ale jak widać na src trzeba zmieniać coś w kodzie co jest logiczne ...

On zna się na tym bardziej niż ty ;) @Top Jak wykonasz 3xUP to Ci wszystko odpali.

Opublikowano
Dnia 28.10.2017 o 09:35, Vaxu napisał:

On zna się na tym bardziej niż ty ;) @Top Jak wykonasz 3xUP to Ci wszystko odpali.

Edycja source to jest ostateczność, idzie to zrobić bez.

• Ups... zmienił(a) tytuł na Serwer No-Hamachi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...