Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum a kwalifikacje

superixor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, chodzę do technikum informatycznego i zastanawiam się, czy ten papierek w ogóle ma jakikolwiek wpływ na to, czy jak podejmę pracę w tym zawodzie. Egzaminy praktyczne nie sprawią mi problemu, ale jak widziałem teorię i rzeczy, które znajdują się na niej tylko po to, by komplikować ludziom życie, to się zastanawiam czy pracodawca na to patrzy. Ładnie proszę o odpowiedzi. Prawdopodobnie i tak nie będę pracować w tej branży, szkołę taką wybrałem, bo tylko to mnie interesowało (czasami piszę jakieś proste programy i naprawiam kolegom kompy jak coś zepsują). Więc jak widać to pytanie pomimo tego, że poniekąd mnie dotyczy, jest głównie teoretyczne. Sorry za to, że piszę chaotycznie.

Opublikowano

Dla programisty lub webdeva - jakiekolwiek portfolio, choćby z jednym projektem > technik. Papierek może zwiększyć szanse zaproszenia Cię na rozmowę, ale podczas samego wywiadu na nic Ci się nie przyda ani on ani wiedza z tych egzaminów. Nie bez powodu w IT pracuje mnóstwo osób z innym wykształceniem - rynek potrzebuje osób z bardzo ukierunkowaną wiedzą, której w szkołach nie uczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...