Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Programistów" Lua ogarniających serwery TeamSpeak3

ExusX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżeli ktoś mnie pamięta ten wie że kiedyś byłem twórcą kilku botów przeznaczonych pod ts'a. Teraz ponownie, trochę z nudów, trochę nie buduję nowy projekt tego typu. Nie mogę zagwarantować że ten projekt nie upadnie po krótkim czasie jak jego poprzednicy ale mam nadzieję że teraz będzie inaczej. :12_slight_smile: 

Poszukuję jednej lub kilku osób ogarniających lepiej lub gorzej Lua, ważne aby taka osoba posiadała co najmniej średnią wiedzę z zakresu tworzenia i funkcjonowania serwerów ts3. 

Celem jest stworzenie "bota" (nie będzie to taki typowy bot) dla serwerów ts3. Projekt ma praktycznie identycznie założenia jak mój poprzedni e-bot, eBot czy jak on tam się nazywał jednak będzie dużo prostszy i bezpieczniejszy, zamiast modułów w C/C++ moduły będą pisane w Lua (Łatwiej chyba już się nie da). W tym momencie cały projekt z powodzeniem można uruchomić pod Windows'em i Linux'em, z OS X'em nie powinno być problemu. Aktualnie jestem na etapie tworzenia warstwy aplikacji pracującej w Lua oraz napisania API pod TeamSpeak'a. Od zainteresowanych wymagam praktycznie jedynie znajomości zagadnień związanych z serwerami ts3 oraz chęci nauki Lua, znajomość C/C++ czy innych języków nie jest wymagana aczkolwiek mile widziana.

Więcej informacji na PW lub pod tematem. Nie mam sensu tutaj się rozpisywać, szukam jedynie osób chcących czegoś się nauczyć lub stworzyć coś unikalnego na scenie TS3 w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...