Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Częste BSOD'y

PedoVsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu zmagam się z dosyć częstymi blue screenami. Nie wiem jak tu dokładniej się rozpisać. 
Powód to: "BAD_POOL_CALLER". Przeszukałem chyba połowę internetu na ten temat i nic nie zrozumiałem.
Zostawiam plik .dmp oraz proszę o pomoc.

Pozdro,
shággy

102017-6718-01.dmp

Opublikowano

@PedoVsky Mi działa dziwne,za cytuje ci artykuł 

Strona główna Zasoby BlogPrzewodnik do “Bad Pool Caller” Blue Screen of Death błąd

Szukaj tutaj ...
Przewodnik do “Bad Pool Caller” Blue Screen of Death błąd
Przez Steve Horton	  Kwiecień 05, 2013	 bad_pool_caller, Blue Screen of Death, bsod	 38 Comments	
Zdarza się, że komputer postanawia dać straszny hałas płacz i wypełnić swoje oczy z wielce obawiali się Blue Screen of Death, choć na nowszych komputerach jej formy są znacznie bardziej przyjazny. Z błędem bad_pool_caller Twój BSoD powinien wyglądać następująco:
BAD_POOL_CALLER 
BAD_POOL_CALLER w systemie Windows 7.
Albo to:
BAD_POOL_CALLER 
BAD_POOL_CALLER w systemie Windows 8.
Pomimo nazwy, niebieskie ekrany śmierci zazwyczaj nie mają tak tragiczne skutki jak nazwa danego. BSoDs zdarzyć, gdy komputer jest napotkał się z czymś nie wie, w jaki sposób przetwarzać, więc wyłącza się, aby zapobiec ewentualnym uszkodzeniom. Czasami BSoDs akurat raz i nie zobaczyć ich ponownie po ponownym uruchomieniu – jednak to rozwiązanie nie zawsze jest wiarygodne, a co jest przyczyną problemu jest tak trwałe, że BSOD jest wielokrotnie uderzając.
W przypadku bad_pool_caller, co się stało jest to, że wątek w procesorze dokonał złego prośbę basen. Oznacza to, że prosi, aby korzystać z zasobów, które są niedostępne, nie istnieje, lub używany przez inny wątek. Może to również oznaczać, że nagłówek basen jest uszkodzony – niezależnie od konkretnego błędu, to, podobnie jak większość BSoDs, jest spowodowane przez problemy kierowcy.
Kierowcy są, w skrócie, co czyni pracę komputera. Każde urządzenie podłączone do komputera – i prawie każdy element wewnątrz niego – ma kierowcę, który określa, w jaki sposób współdziała z urządzeniem. Dzięki dobrym kierowcą, kliknięcia myszy są rejestrowane. Gdy są problemy ze sterownikami encountered- co jest dość powszechne na nowych systemach operacyjnych, takich jak Windows 8 – może to spowodować wiele problemów dla komputera i użytkownika końcowego, ale, na szczęście, jest tam zwykle łatwo naprawić.
Jeśli można ustalić, jakie urządzenie zaczęło powodować ten błąd – zazwyczaj nowy peryferyjny – przejdź do Menedżera urządzeń (w Panelu sterowania) i znaleźć kierowcę. Stamtąd można dostać Windows, aby wyszukać aktualizacje, można go wyłączyć, lub można go odinstalować całkowicie. Można również skorzystać z naszej Driver Reviver oprogramowanie, które jest zautomatyzowany, aby znaleźć problemy ze sterownikami wewnątrz komputera i je naprawić wszystko, co powinno znacząco pomóc w przyszłości.
Jeśli sterowniki nie są problemem, jednak nowy program może być problem. Jeżeli można określić, co program, który rozpoczął ten zainstalowany, odinstaluj go, a po ponownym uruchomieniu, należy być dobrze iść.
Wszelkie pozostałe kwestie są najlepiej przyjmować do firmy Microsoft lub wsparcia technicznego producenta. Jeśli korzystasz z Windows 8, jednak należy zaktualizować BIOS i sterowniki całkowicie przed podjęciem tych czynności. Ze względu na jej stanowisko, jak nowego systemu operacyjnego nie jest tak dobrze, jak w większości są testowane. Instrukcje dotyczące aktualizowania BIOS-u można znaleźć na witrynie producenta, lub w artykule połączonego powyżej.

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano
16 godzin temu, PedoVsky napisał:

Dobry artykuł :D
"Kierowcy są, w skrócie, co czyni pracę komputera."

Jakieś inne pomysły?

Bo jest on tłumaczony automatycznie i zamiast sterownik jako driver jest kierowca. 

Sprawdzałeś czy coś Ci to pomogło czy po prostu zauważyłeś błąd i przestałeś czytać?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• miszkurkam zmienił(a) tytuł na Częste BSOD'y
Opublikowano
8 godzin temu, miszkurkam napisał:

Bo jest on tłumaczony automatycznie i zamiast sterownik jako driver jest kierowca. 

Sprawdzałeś czy coś Ci to pomogło czy po prostu zauważyłeś błąd i przestałeś czytać?

Przeczytałem, lecz w tym artykule nie ma nic szczególnego.
W device managerze wszystko jest ok. Ostatnio też nie instalowałem programów, a BSy zaczeły wyskakiwać losowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...