Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer hamachi - ogólnie

KaPi666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tematem całej dyskusji będzie mój sprzęt, na którym chciałbym postawić serwer hamachi.

Ogólnie, rozumiem zapotrzebowanie pamięci RAM na serwer, ale chciałbym tylko wiedzieć. Moim celem jest założenie prywatnego i niepublicznego serwera, typowo pod testy - naukę i zabawę dla co najmniej dwóch, lub trzech osób. Na starych plikach, w których nie ma zbędnego syfu.
Chcę wiedzieć jedną, najważniejszą rzecz - czy mój sprzęt wytrzyma obciążenie na co najmniej dwie lub trzy osoby grające na serwerze.

specyfikacja sprzętu;

zasilacz > 400W (nadal działa sprawnie, od 9 lat bez zarzutu już po gwarancji. Przestał po jakimś czasie działać wiatraczek, ale zostało to naprawione - nie wiem z czym to sie je z serwerem hamachi)
pamięć ram > 2,0GB.
procesor: AMD Anthlon 64 X2 DCP 4000+ 2,10GHz

jeśli czegoś nie dodałem, poprawię.

Opublikowano

Możesz mieć dość duży problem, szczególnie z ramem. Na serwer wypadałoby przeznaczyć minimum 1GB, a w twoim przypadku to połowa. O ile jakimś cudem dasz radę uruchomić na tym komputerze serwer, prawdopodobnie nie zrobisz nic poza tym.

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...