Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ROZWIĄZANY]GoClever Orion 97 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To sobie odwiedź jakieś forum i poczytaj o czym zapomniałeś i nie zrobiłeś albo co należy jeszcze zrobić. 

Ewentualnie wgrywaj od nowa normalny soft i próbuj od nowa wgrać CM

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
12 minut temu, Ktosiu napisał:

To sobie odwiedź jakieś forum i poczytaj o czym zapomniałeś i nie zrobiłeś albo co należy jeszcze zrobić. 

Ewentualnie wgrywaj od nowa normalny soft i próbuj od nowa wgrać CM

Wszystko zrobiłem dobrze.
Tablet posiada taką diodę która informuje o tym czy się ładuje czy nie, gdy go włączę i ukaże się logo CM (Ładowanie), to raz się wyłączy podczas tego ładowania, później jak go znowu włączę to przy optymalizacji, później przy wyborze języka i tak ciągle.

Zapomniałem podać powodu wgrania CM 11:

Gdy tablet miał normalnego softa, to zacinał się na logo "GoClever", ciężko było go nawet wyłączyć, ponieważ od razu sam się włączał.

82415089334494890855.png

Opublikowano

To twój problem powtarzać wgrywanie i resetować za każdym razem tablet aż się może uda.   Problem jest ze względu na niewspierane oprogramowanie. 

Zwykle trzeba sobie poszukać odpowiedniego kernela albo zmieniać wersje wgrywanego romu aż jaką się uruchomi. 

Opublikowano
18 godzin temu, Ktosiu napisał:

To twój problem powtarzać wgrywanie i resetować za każdym razem tablet aż się może uda.   Problem jest ze względu na niewspierane oprogramowanie. 

Zwykle trzeba sobie poszukać odpowiedniego kernela albo zmieniać wersje wgrywanego romu aż jaką się uruchomi. 

Znalazłem "działający" CM, ale jest kolejny problem, trzeba jakoś wybrać język i w ogóle coś na nim robić, a tym problemem jest to, że nie działa DOTYK, wszystko inne działa, np. Podgłaśnianie, ściszanie itp. (Oczywiście tylko za pomocą przycisków).
Znowu muszę szukać innego CM żeby ten dotyk działał ? Czy to wina tableta, a nie systemu ?
Wersja CM: cm-11-20140716-UNOFFICIAL-spark

82415089334494890855.png

Opublikowano

A jesteś pewioen że do tego co należy modelu masz CM ?  Skąd są pliki i tutorial ?? 

Opublikowano
28 minut temu, Ktosiu napisał:

A jesteś pewioen że do tego co należy modelu masz CM ?  Skąd są pliki i tutorial ?? 

Pewien nie jestem, ale jak chcę zainstalować inną wersję niż "spark", to przy weryfikacji wyskakuje błąd.
I podczas instalacji złej wersji napisane jest jaka powinna być, (fiber-e118) ale takiej nie mogę znaleźć nigdzie.

82415089334494890855.png

Opublikowano

Z tego co napisałeś wynikało by że nie instalujesz nawet wersji przeznaczonej dla tego modelu.   Niektóre wersje trzeba sobie dostosować czasami po  instalacji. 

Opublikowano
46 minut temu, Ktosiu napisał:

Z tego co napisałeś wynikało by że nie instalujesz nawet wersji przeznaczonej dla tego modelu.   Niektóre wersje trzeba sobie dostosować czasami po  instalacji. 

Tylko żebym Ja wiedział jak to zrobić. Ze strony z której pobierałem był tylko poradnik jak to zainstalować. Jakbyś mógł mi powiedzieć w jaki sposób to zrobić, to byłbym bardzo wdzięczny.
Ewentualnie jakbyś wiedział skąd mogę pobrać odpowiednią wersję.

82415089334494890855.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...