Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek

HaruTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Po wielu latach przerwy chciałbym chociaż na chwilę powrócić do Nostale, żeby pograć sobie z kolegą. Jest ktoś chętny, aby wytłumaczyć co teraz dzieje się w Nostale? Chodzi mi o ceny, ten nowy serwer itp.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

S2 i S3 jest już zupełnie wymarłe. S1 zaczyna wymierać, wszyscy stamtąd uciekają, bo golda na serwerze jest zdecydowanie za dużo i nie pozwala nowym graczom zacząć dobrze gry. Wszyscy przechodzą na S4, serwer będzie miał przyszłość. Cena za ancka to ~86k, bez ładowania można coś osiągnąć. Rozbudowany akt 6 z rajdami i fabułą, nowe lokalizacje tj. Tart Hapendam związane z valhallą cz.4. Valhalle to misje typowo dla expa na poszczególnych poziomach. Rajd wody nadal zbugowany, aż tyle się nie zmieniło. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jak chcesz zaczynać to teraz na s4 :) ! Wszyscy ładują, to itemy z nosmalla są bardzo niskie. Ja od startu serwera, bez ładowania uzbierałem na fibiego, onyksy eq+7 i jeszcze wiecej po 3h grania dziennie. Ogólnie to polecam :D

Opublikowano

Dlatego też właśnie nie wiem czy wgl opłaca mi się zaczynać przez to co się dzieje z tymi cenami. Jeżeli zacząłbym grę bez żadnego wkładu na tym nowym serwerze, to na czym da się najbardziej zarobić? I na początek to chyba najlepiej wojownikiem zacząć co nie?

I wgl jak to jest jak mialem kiedys normalnie konto na nostale,a teraz jest na steamie? Przepadly tamte postacie?

469811415538581269916.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Konta gameforge nadal pozostają dostępne dla osób, które korzystają z clienta od GameForge'a. Jedynie możesz przypisać jedno konto do steam'a i się automatycznie na nie logować przez ich clienta.

Ceny na s4 są niskie, bo nie ma golda na serwerze, zarabiasz właściwie na wszystkim, a najlepszy zarobek jest z yertów, limitów, eq za repke i piórek.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wojownik ma parę zastosowań, ale jednak bardziej użyteczne są takie klasy jak lucznik i mag, choć na maga trzeba więcej $, więc bardziej polecam lucznika ;)

Ja jestem zdania, że s4 umrze, ale nie jest to obiektywne, gdyz parę lat temu byłam graczem Finesii i ona tak skończyła. Może Gryf faktycznie będzie miał inny koniec ;) Poza tym na S1 dalej jest więcej aktywnych ludzi niż na s4, a oceniam to po tym, że w godzinach szkoły jak logowalam się na grę to aktywnych ludzi latalo więcej na Avalonie niż Gryfie (głównych kanałach) :P Możliwe, że to przypadek, ale S1 wcale nie umiera i dalej jest na nim multum aktywnych graczy. 

Jednak jeżeli nie chcesz ładować to łatwiej Ci będzie na s4 ;)

Mam nadzieję, że nie pogubiles się w mojej wypowiedzi, bo wiem, że jest chaotyczna i to tylko moja opinia xp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...