Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólny problem z szybkością odczytu/ zapisu plików.

Mrozik7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mniej więcej od miesiąca zauważyłem, że pliki z karty SDHC (jest 10 w kółeczku) na mój dysk SSD o wiele wolniej się przenoszą. Kiedyś pliki przenosiły się z prędkością ok 18-25 MB/s a teraz nagle średnio 1MB/s. Nie zawsze ale różnie to działa. ;c. Oraz np. przeglądanie zdjęć zajmuje o wiele więcej czasu nie ważne czy przeglądam zdjęcia raw czy jpg czy obraz waży 3 MB czy z 25MB Czy przeglądam pliki za pomocą InfanView, FastStone czy w adobe lightroom ale one ładują się od 0.5 sek do nawet czasem 2. Jest to dość irytujące gdy muszę przefiltrować z 500 zdjęć, które z nich nadają się do użytku a które nie.  Czy to może być związane z indeksowaniem dysku? Wcześniej odznaczyłem pole kompresji dysku, nie wiem czemu miałem je zaznaczone. Czy to ma znaczenie? Albo może to coś jest zależne od pamięci witrualnej? Nie wiem, teraz wymyślam, proszę o pomoc. W załączniku jest screen wyniku programu AS SSD Benchmark.

Procesor: AMD Athlon II X4 651 Quad-Core Procesor 3.00 Ghz
Płyta główna: Gigabyte GA-A55m-S2HP
Karta Graficzna: AMD Radeon HD 6700 Series
Dysk: SSD KINGSTON SV300S37A120G ATA Device
RAM: DDR3 4 GB 666MHz, 2x DDR3 2GB 666MHz
Zasilacz: OCZ-CXS500W
Przechwytywanie.PNG

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...