Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozwiązanie]Problem Z Tabelka Mob_Proto - "Wybrano Wylogowanie Postaci.Prosze Czekac"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest to mój pierwszy temat i proszę o wyrozumiałość, z góry przepraszam za błędy.

Otóż, gdy chciałem spolszczyć nazwy NPC na swoim serwerze i wszystko było ładnie i pięknie aż do momentu kiedy byłem w mieście (akurat w m1) i chciałem otworzyć swój magazyn u dozorcy (który był już spolszczony przeze mnie) na pasku chat'u ukazał mi się napis: "Wybrano wylogowanie postaci. Prosze czakac".

Teraz przejdę do prawdopodobnie jedynego i działającego rozwiązania oprócz wgrywania nowej tabelki pobranej np. z MPC od jakiegoś użytkownika, który oferuje nową tabelkę do wgrania. To jest też dobre rozwiązanie ale można to zrobić łatwiej i pewniej, co prawda trochę się z tym trzeba pobawić.

Przejdę do rzeczy!

1. Uruchamiamy naszą Wirtualną maszynę.

2 .Logujemy się:

- login: root

- hasło: mcncc.com

3.Uruchamiamy i PortMap i odblokowywujemy wszystkie porty.

4. Wpisujemy komendę: /etc/rc.d/netif restart

5. Uruchamiamy server komendą: ./start

6. Czekamy aż server nam się uruchomi czyli na komendę: Operation time up lub Network is unreachable

7. Gdy wykonamy te czynności wchodzimy do Navicata.

8. Kolejno przechodzimy do tabelek: player -> mob_proto

9. I teraz musimy sobie przypomnieć po kliknięciu na jakiego NPC pojawiała się komenda: Wybrano wylogowanie postaci.Prosze Czekac

10. Załóżmy że jest to dozorca (id: 9005 i 20007)

11. Gdy już znaleźliśmy nasze NPC w Navicat musimy sciągnąć plik (jest do dobra tabelka mob_proto do wgrania przez FileZilla :) )

Link:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

12. Po pobraniu tego archiwum musimy go rozpakować w jakąś lokalizacje np. pulpit

13. Otwieramy ten plik tekstowy, który pobraliśmy...

14. Teraz, gdy mamy już otwarty ten plik klikamy kombinację klawiszową: "Ctrl+F"

15. Ukaże nam się okno wyszukiwania i tam wpisujemy id naszego NPC (czyli dozorca id: 9005 i 20007; lub jakiś wam wybrany )

16. Przechodzimy o 2 kolumny w prawo w tym samym wierszu co id naszego NPC i zaznaczamy te znaczki (tak wyglądała wcześniej nazwa naszego NPC w Navicat)

screenshotxc.png

17. Kopiujemy tą nazwę i wklejamy zamiast polskiej nazwy do Navicat

screenshot1zc.png

screenshot3ua.png

screenshot4ck.png

18. Po zapisaniu zmian ptaszkiem resetujemy server.

19. Mam nadzieję że pomogłem, jeśli tak daj 5 lub + :)

Opublikowano

Jak wgrać tą tabelkę na serwer?

Przez fillzezilla?

podasz ścieżkę?

CHADA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...