Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin, a Windows 10

tomko4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z metinem, a dokładniej z PangeaYT2. Zakupiłem nowy komputer, o podzespoły nie mam co się obawiać, bo na pewno nie są problemem.. ale metin niesamowicie mi laguje, nieważne czy mam włączone nazwy/sklepy i tak nie ma różnicy, laguje. Z tego co słyszałem, to metin ma problem z Windowsem 10/Pro. Mógłby ktoś mi z tym pomóc? Co zrobić, żeby gra działała płynnie?

Opublikowano

Pierwsze słysze o takich rzeczach, jakie parametry sprzętu ?

Opublikowano
Dnia ‎11‎.‎10‎.‎2017 o 21:08, tomko4 napisał:

Witam. Mam problem z metinem, a dokładniej z PangeaYT2. Zakupiłem nowy komputer, o podzespoły nie mam co się obawiać, bo na pewno nie są problemem.. ale metin niesamowicie mi laguje, nieważne czy mam włączone nazwy/sklepy i tak nie ma różnicy, laguje. Z tego co słyszałem, to metin ma problem z Windowsem 10/Pro. Mógłby ktoś mi z tym pomóc? Co zrobić, żeby gra działała płynnie?

1.Sprawdź aktualność sterownika karty graficznej oraz directX, bo może jedziesz na zintegrowanej xD

2. W folderze z clientem znajdz plik metin2.cfg i w FREQUENCY ustaw 60 (Alo poprosu zmień to w config.exe)

3.Opcje Systemowe -> grafika GPU (chyba ze będą tekstury się sypać no to CPU)

Jak by co to :D: 

GPU - Karta graf.

CPU - Procesor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...