Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać? Titanaxe czy Craftserve

AsunaChan

Rekomendowane odpowiedzi

• Envqu zmienił(a) tytuł na Jaki hosting wybrać? Titanaxe czy Craftserve
Opublikowano

Nie wiem, bo nie korzystałem z oferty żadnego z wymienionych hostingów, ale na twoim miejscu wybrałbym Crafthost, ponieważ oferta "bez limitu" (8 GB RAM) jest po prostu dużo tańsza.

banner.jpg

Opublikowano

OVH, polecam z doświadczenia, masz nad wszystkim kontrolę, nie musisz się martwić, że lagi będą na serwerze, stosunek ceny do jakości jest wręcz idealny.

tworzenie serwerów - PW

Opublikowano
Dnia 12.10.2017 o 09:58, SnejkyS napisał:

OVH, polecam z doświadczenia, masz nad wszystkim kontrolę, nie musisz się martwić, że lagi będą na serwerze, stosunek ceny do jakości jest wręcz idealny.

CraftHost czy TitanAxe a ten pierdo** za przeproszeniem o ovh

jak mnie to irytuje ...

Jak by chciał jaki hosting wybrać to by zrobił temat JAKI HOSTING WYBRAC POD SERWERY MC

Ogólnie rzecz biorąc jak chcesz sie pobawić w serwery mc a nie zarabiać na tym co jest nawiasem mówiąc debilnym podejsciem bo więcej zarobisz na normalnej robocie + zarobki nigdy nie pewne to oczywiście, że crafthost możesz nawet się z nimi dogadać o darmową maszyne inaczej nie masz czego tam szukać. Hosting pod względem klient bez wpspółpracy dobry jest dla 50 graczy + ale nie więcej niż 100

Tak to polecam TitanAxe - rozwijają się ;)

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano
6 godzin temu, Zethik napisał:

CraftHost czy TitanAxe a ten pierdo** za przeproszeniem o ovh

jak mnie to irytuje ...

Jak by chciał jaki hosting wybrać to by zrobił temat JAKI HOSTING WYBRAC POD SERWERY MC

Ogólnie rzecz biorąc jak chcesz sie pobawić w serwery mc a nie zarabiać na tym co jest nawiasem mówiąc debilnym podejsciem bo więcej zarobisz na normalnej robocie + zarobki nigdy nie pewne to oczywiście, że crafthost możesz nawet się z nimi dogadać o darmową maszyne inaczej nie masz czego tam szukać. Hosting pod względem klient bez wpspółpracy dobry jest dla 50 graczy + ale nie więcej niż 100

Tak to polecam TitanAxe - rozwijają się ;)

potrzebuje server zeby pograć okolo z 10 osobami ale chce go zrobić z modami,wiec musze miec wybór silników, mam pytanko ten titanaxe to ile pamieci ram wybrać żeby wystarzyło?

qxw0er.jpg

Opublikowano
Dnia 16.10.2017 o 22:40, AsunaChan napisał:

potrzebuje server zeby pograć okolo z 10 osobami ale chce go zrobić z modami,wiec musze miec wybór silników, mam pytanko ten titanaxe to ile pamieci ram wybrać żeby wystarzyło?

mysle ze około 2gb ci starczy jak modów jest do 20-25 weź coś po taniości bo procesory za bardzo sie tam nie różnią najwyżej będziesz musiał codziennie zresetować screena zeby zwolnić ram ale lagów nie powinno być chyba że mody są bardzo skomplikowane w działaniu to wtedy musisz pomyśleć nad około 4-6 GB ram ale nie więcej na pewno. I tak twierdze że jak dobrze wszystko ustawisz to w 2 GB sie zmieścisz ;)

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dnia 22.10.2017 o 00:02, Zethik napisał:

mysle ze około 2gb ci starczy jak modów jest do 20-25 weź coś po taniości bo procesory za bardzo sie tam nie różnią najwyżej będziesz musiał codziennie zresetować screena zeby zwolnić ram ale lagów nie powinno być chyba że mody są bardzo skomplikowane w działaniu to wtedy musisz pomyśleć nad około 4-6 GB ram ale nie więcej na pewno. I tak twierdze że jak dobrze wszystko ustawisz to w 2 GB sie zmieścisz ;)

Dzięki!, wykupiłem 1500 servery są faktycznie mega tanie :D

qxw0er.jpg

• Envqu zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...