Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z karta graficzna ( sterowniki? )

Kantorek555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Kilka dni temu zainwestowalem w nowa karte graficzna -  Nvidia gtx 960. Od samego poczatku mialem problemy ze sterownikami, te zainstalowane z plyty powodowaly bledy z monitorem ( sterownik ekranu przestal dzialac, ale odzyskal sprawnosc ), po czym wywalil mi blue screena, dalej zainstalowalem sterowniki z internetu przy uzyciu automatycznego instalatora Nvidia ( najnowszy sterownik ), problem sie powtorzyl sterownik nadal przestawal dzialac. W koncu odinstalowalem wszystko programem DDU i uzylem Driver boostera ktory pomogl mi juz nie raz. Udalo mi sie pograc w gry przez dwa dni ( Arma 3 i Rust ), po czym dzisiaj chcialem wlaczyc Rusta , ktory scrashowal sie po wejsciu na serwer. To samo z Arma. Zrobilem reinstalke najnowszych sterownikow ale problem sie powtorzyl. Gdy odpalam gre crashuje sie ona, w tym momecie zazwyczaj karta znika z programu do kontroli temperatur. Chcialem zainstalowac GeForce Experience co skonczylo sie zcina systemu, restartem po czym sterownik kompletnie wywalilo + artefakty.Czy jest mi ktos w stanie z tym pomoc?

Spec:

Procesor - intel i5 4460

Karta : Nvidia GTX 960

Ram - 8GB

Opublikowano

Kupiłeś nową kartę graficzną czy używaną?

Skąd pobierasz sterowniki? Ja bym znowu użył DDU, po czym pobrał sterowniki stąd:

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

I je zainstalował.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Karta jest nowa

Korzystalem z tej strony, szukalem po necie tez watkow gdzie ludzie mieli to samo i sprawdzalem rozne ,,stabilne" sterowniki. Efekt teraz jest taki, ze inny sterownik daje inny blad ( ... ). Jeden sie odpali, ale wywali po tym jak chodzby odpale film na yt - zawiesza sie system a po restarcie startuje zintegrowana. Inny wlaczy sie ale wywali jeszcze zanim system sie do konca wlaczy. A ostatni ktory probowalem dal blue screena przy wlaczaniu i zaczelo dzialac narzedzie naprawy. Usunalem go w trybie awaryjnym i odpalil sie normalnie ( na zintegrowanej ). O co tutaj chodzi...

Edit: Uzywalem DDU na bierzaco

Opublikowano

Sprawdź na innym komputerze. Jeśli będzie to samo to odeślij kartę na gwarancję. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...