Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem ze spadkami fpsów mimo dobrego sprzętu

Grynek_Zi0om

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z grubsza moja specyfikacja wygląda tak, gtx1070 8gb, i5 6600k i 16gb ram.
Problem jest taki że nawet na ustawieniach najniższych (czy ultra gdzie fpsy wynoszą 80) są dropy do 20/30 przez 1/2 sekundy. Czasami trwa to dłużej przy otwartym terenie i strzelaninie.
Idzie oszaleć, jest to takie irytujące gdy spokojnie sobie grasz, masz stabilne 80 klatek, nagle ktoś w Ciebie strzela, licznik pokazuje 20 i nawet nie wiesz kiedy umierasz. Myślałem że to wina sterowników ale przed chwilą aktualizowałem na geforce experience i nadal mam to samo. Bez różnicy czy mam ustawienia najniższe czy najwyższe te ścinki są ciągle. Ma ktoś taki problem bądź wie jak to naprawić?

Opublikowano

Wiele osob ma ten sam problem ale wynika to z tego ze gra jest mloda i brak w niej dobrej optymalizacji. Mam ten sam problem mimo dobrego sprzetu ^^
Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc ale nie mowie ze nie ma zadnych sposobow na zwiekszenie wydajnosci poprzez wyczyszczenie komputera z brudów i poszperaniu w konfigu ;)

Ps.
Spróbuj zaktualizować sterowniki przez oficjalną stronę Nvidii (wcześniej odinstalowac stare sterowniki) i nie instalowac geforce experience + jeśli masz Win 10 to wyłącz usługę Xbox.
 Mi to pomogło i poprawiła mi się w pewnym stopniu wydajność w PUBG

Opublikowano
8 godzin temu, Grynek_Zi0om napisał:

gtx1070

wejdz na steamie w poradniki dot pubga i tam masz odnosnie dziforsów poradnik jak zwiększyć wydajność gierki

Opublikowano
17 godzin temu, harnaś napisał:

wejdz na steamie w poradniki dot pubga i tam masz odnosnie dziforsów poradnik jak zwiększyć wydajność gierki

dasz radę podlinkować coś bo nie mogę niczego znaleźć, z góry dziękuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...