Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile powinienem spożywać kalorii ?

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Zaczynając mam 20 lat, 174cm wzrostu i 70kg wagi, Ćwicze juz prawie rok z przerwą na wakacje. 

Chce docelowo ważyć 84kg no i wiadomo najlepiej to żeby to były mieśnie a nie tłuszcz :D,

I teraz według pewneg aplikacji powinenem spożywać tak 3220 kalorii dziennie (161g białka, 403g węglowodanów, 107g tłuszczy) aby powoli tyć, chodze na siłownie 4-5 razy w tygodniu.

Posiadam białko WPC plus protein, Carbonox, BCAA, Vitamina a-z, i mam też Creatine KFD Nutrition monohydrat. Co z tego aktualnie brać a czego nie ? Jakoże ostatnio troche przytylem w brzuchu to i zaczynam dodatkowo biegać, średnio tam po 5-7 km na początek.

Macie dla mnie jakieś rady ? czy te proporcje białek, węglowodanów i tłuszczy oraz cała ilość kalorii jest okej ?

Dam plusy za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli do tego biegasz to nawet wspomniane wyżej 3500 kcal może być mało.. Musisz testować i co tydzień podbijać kalorie aż do momentu kiedy osiągniesz stały progras ok. 0,5-1kg tygodniowo

Opublikowano

WPC wrzucasz gdy nie możesz wbić białka lub robisz jakiś "ciekawy posiłek" np. placek, witaminki zostaw, carbo wyrzuć, krete wrzuć 5g dziennie

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...