Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bukkit vs Spigot- Co wybrać?

Blackovskyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Mam dylemat który silnik wybrać. Jeżeli piszecie już coś napiszcie z argumentami a nie " Spigot bo jest leprzy i wogule durzo osub tak napisalo jak hcerz rzebym ci pomugl to napirz pw" bo takich odpowiedzi nie będę brał pod uwagę. Jeżeli uważacie że jest inny lepszy silnik też możecie napisać dodatkowo dlaczego i jaki. Dodam że serwerze ma być tryb RPG.

Opublikowano

Kurcze ludzie, paperspigot powstał ze spigota który powstał z craftbukkita który powstał w oparciu o oficjalny serwer minecrafta.

Każdy z nich jest dobry. I nie ma co się zastanawiać który lepszy bo wszystkie są dobre. A jak ktoś się zastanawia który lepszy to znaczy, że nie potrzebuje konkretnego silniki i dowolny będzie dobry.

Opublikowano

ja kieruje się prostą zasadą, im nowszy tym lepszy.. toteż ogólnie polecam paperspigot'a, a w wyjątkowych przypadkach spigot'a

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.10.2017 o 22:01, Blackovskyy napisał:

Jak w temacie. Mam dylemat który silnik wybrać. Jeżeli piszecie już coś napiszcie z argumentami a nie " Spigot bo jest leprzy i wogule durzo osub tak napisalo jak hcerz rzebym ci pomugl to napirz pw" bo takich odpowiedzi nie będę brał pod uwagę. Jeżeli uważacie że jest inny lepszy silnik też możecie napisać dodatkowo dlaczego i jaki. Dodam że serwerze ma być tryb RPG.

Spigot vs PaperSpigot

Spigot ma większą ilość exploitów na 1.8/1.7, mniej opcji, mniej czytelne timingi, ciulowe działanie entity, bierze więcej ramu z tego co zaobserowałem.

Paperspigot jest rozbudowany ma więcej opcji, mniej laguje, są poprawione rzeczy z entity na 1.8, nie które pakiety lepiej chodzą a niektóre ogrzej.

To już zależy na czym ci zależy jeżeli chcesz duży serwer to nie ma co zostawać na starych silnikach trzeba iść do przodu - paperspigot więcej możliwości w configuracjach silnika.

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...