Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie studia informatyczne w stolicy, ewentualnie byłej stolicy?

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie użytkowników.

Za rok mam zamiar wybrać się na studia. Wybór padł na studia informatyczne, prawdopodobnie w Warszawie (na 95%) lub w Krakowie. Tu rodzi się pytanie, ale która uczelnia? Myślałem nad politechniką Warszawską, ale nie wiem czy tam nie będą za duże wymagania co do przyjęcia. Z matematyki nigdy za dobry nie byłem, więc rozszerzenia za dobrze bym nie zdał. Fizykę, geografie itp miałem tylko w pierwszej klasie, więc prawdopodobnie na maturze będę zdawał tylko rozszerzenie z angielskiego. Starczyłoby mi to, żeby dostać się na jakąś dobrą uczelnie?

Opublikowano

Musisz sprawdzić jak wygląda przelicznik punktowy na danej uczelni. Angielski sam na poziomie nawet rozszerzonym nie wystarczy bez matematyki czy fizyki napisanej na 80%+.

Deus vult

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Skończyłem Politechnike Warszawską i miałem na mautrze rozszerzonej wszytko niemalże na maksimum z fizyki/chemii/biologii/matematyki/angielskiego. A i tak nie byłem pewny swojego miejsca na uczelni.

https://www.calculatic.pl/ - rozwiązujemy każdy problem związany z Microsoft Excel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...