Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jeden vps kilka ts3

daniel_lisek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam na vps serwer ts3, bota muzycznego i stronę www chciałbym zrobić drugi serwer ts3 dla kolegi. Jaki jest najprostszy sposób z jednym IP? 

Wgrałem drugi serwer w oddzielnym katalogu i zrobiłem tak jak tu: http://mybans.eu/bazawiedzy/artykul/Zmiana-portów-lub-IP-serwera-TeamSpeak-3

default_voice_port=9987 -> to zmieniłem
voice_ip=0.0.0.0 -> tutaj ip vps mojego
i serwer nie chciał się odpalić  -> server could not start

a innym razem po wgraniu startowałem poleceniem "./ts3server_startscript.sh start query_port=5555"

Zastanawia mnie rzecz, że musi się dać to zrobić przecież kiedyś darmowe serwery miały te same IP a różniły się portem? 

Opublikowano
5 godzin temu, daniel_lisek napisał:

Witam

Mam na vps serwer ts3, bota muzycznego i stronę www chciałbym zrobić drugi serwer ts3 dla kolegi. Jaki jest najprostszy sposób z jednym IP? 

Wgrałem drugi serwer w oddzielnym katalogu i zrobiłem tak jak tu: http://mybans.eu/bazawiedzy/artykul/Zmiana-portów-lub-IP-serwera-TeamSpeak-3

default_voice_port=9987 -> to zmieniłem
voice_ip=0.0.0.0 -> tutaj ip vps mojego
i serwer nie chciał się odpalić  -> server could not start

a innym razem po wgraniu startowałem poleceniem "./ts3server_startscript.sh start query_port=5555"

Zastanawia mnie rzecz, że musi się dać to zrobić przecież kiedyś darmowe serwery miały te same IP a różniły się portem? 

Nigdy nie było darmowych serwerów tylko cracki, jeżeli licencja pozwala ci na więcej serwerów niż 1 to w ramach tej samej instancji możesz dodać inny serwer na innym porcie.

Jak nie masz żadnej licencji ... to zapomnij.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na jednym adresie i VPS bez licencji nie masz szans robić drugiej instancji chyba że zakupisz ową licencję.

Jeśli chcesz już te dwie instancje to zostaje ci crack, NPL (która nie jest zbytnio dobra) bądź zakup AAL która jest droga.

Z mojej strony już poleciłbym zakupić VVPS na multigaming lub net-speak ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...