Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezpieczeństwo przy kupnie konta.

Vennji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio umówiłem się z takim typkiem przez Facebooka, że kiedy ja będę kupował jego konto, on wstawi je na Allegro, a w opisie dałem mu do skopiowania taką treść: "Po kupnie przedmiotu z aukcji zobowiązuję się do kompletnego braku kontaktu ze Wsparciem Gracza Riot Games odnoszącego się do wystawionego na aukcji czasu spędzonego na danym koncie, tym samym zobowiązuję się do oddania pełnej władzy nad kontem osobie, która kupi wystawiony przedmiot."

Czy jeśli takie coś będzie zawarte w opisie aukcji, a ta osoba jednak spróbuje przywrócić konto z supportu, to czy będę mógł ubiegać się o zwrot pieniędzy pisząc do Allegro? Wydaje mi się, że jest to wtedy o tyle bezpieczne, że mogę po prostu napisać do Allegro, że zawartość opisu jest niezgodna z przedmiotem i po prostu sprzedawca będzie musiał oddać mi pieniądze, mam rację? Z góry dziękuję za odpowiedź ;) 

Opublikowano

Nie wydaje mi się, allegro się po prostu na to wyjebie. Ich raczej nie obchodzą zarchiwizowane aukcje właśnie takie jak ta. Jeśli to byłby jakiś drogi przedmiot za 1k pln+ to może wtedy tak, ale za konto to raczej nie, zwłaszcza, że może sobie to konto odzyskać nawet i rok po sprzedaży tobie. 
Generalnie kupna kont wiążą się z ryzykiem odzyskiwania, także jeśli kupować to już te smurfowate z automatu co dają Ci 30lvl i dużo IP'ków.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

kupując konto jestes w 100% zdany na uczciwosc sprzedawcy, nie da się podpiąć kupna konta do żadnego artykułu prawnego, pomijam już fakt, że w swietle "Riot Games" handel kontami jest zakazany

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej. Nikt ani nic nie zapewni Ci bezpieczeństwa podczas kupowania konta, także licz się z tym, że jeśli sprzedający jest frajerem to konta nie dostaniesz ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
4 godziny temu, Creative napisał:

Dokładnie jak wyżej. Nikt ani nic nie zapewni Ci bezpieczeństwa podczas kupowania konta, także licz się z tym, że jeśli sprzedający jest frajerem to konta nie dostaniesz ;)

Albo zajebie supportem jak typ mu coś wbije na nim, albo się dzieciakowi odwidzi i zatęskni za sprzedanym kontem.

Screenshot_2.jpg

Opublikowano

Kont w LOLU nie polecam kupować. Sprzedający w każdej chwili może odzyskać konto wystarczy że pamięta jakie kupował postacie jako 1 oraz kiedy doładowywał RP itp.

Opublikowano

Bezpiecznie zależy od człowieka. U mnie masz 100% pewności że jest wszystko w porządku.

Jeśli ktoś chce kupić to może ode mnie. Przestałem już w to grać, na tym koncie skrypty nigdy nie były odpalane - za dużo do stracenia. 9 stron na runy, 106 championów, z kilkadziesiąt skórek jest - nie chce mi się dokładnie liczyć. Za 100zł.

24 skiny do: ashe, cait, cho'gath, ezreal, fiora, gangplank, jhin, katarina, lucian, lux, malzahar, master yi, morgana, rengar, singed, talon, thresh, twitch, udyr, varus, vayne, yasuo

Opublikowano
8 godzin temu, flypl napisał:

jedynie spisana umowa może być jakąś gwarancją ;p

To wtedy perm na konto bo za sprzedaż kont jest ban, także nie polecam takich umów bo ten papierek nic nie wart.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie rozumiem genezy kupowania kont w lolu. Wbicie 30lvl bez, czy z boostem nei zajmuje wcale duzo czasu(masz 100% pewnosc, ze to twoje kont oi nikt cie nei odjebie). Osobiscie uwazam, ze gra nie warta swieczki, wydawac mamone, bo inne konto ma wiecej skinow, championow. Koniec koncow stracisz konto, a sprzedajacy cie jeszcze wysmieje, ze cie w bambuko zrobil xD

Nie czaruj.

Opublikowano
4 godziny temu, metinowiec189 napisał:

Nie rozumiem genezy kupowania kont w lolu. Wbicie 30lvl bez, czy z boostem nei zajmuje wcale duzo czasu(masz 100% pewnosc, ze to twoje kont oi nikt cie nei odjebie). Osobiscie uwazam, ze gra nie warta swieczki, wydawac mamone, bo inne konto ma wiecej skinow, championow. Koniec koncow stracisz konto, a sprzedajacy cie jeszcze wysmieje, ze cie w bambuko zrobil xD

Wbicie konta zajmuje chwilę, ale nazbieranie postaci to już eony, przy cenach kont w lolu taniej wychodzi kupić używane x czasu konto niż zbieranie stuffu na świeżo założonym.

Screenshot_2.jpg

Opublikowano
Cytat

Wbicie konta zajmuje chwilę, ale nazbieranie postaci to już eony, przy cenach kont w lolu taniej wychodzi kupić używane x czasu konto niż zbieranie stuffu na świeżo założonym.

Mnie to dalej nie przekonuje. Fun jest z zdobywania a nie dostania wszystkiego na tacy. Poza tym faktycznie samo kupowanie kont jest ryzykowne. Znam osobiście ludzi który się na tym przejechałi i to nie tylko w lolu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...