Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać? [IPHONE]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli masz więcej kasy to bierz 7. Tutaj nie ma wielkiej filozofii, bo producent jest jeden. iPhone 7 jest lepszy i tyle, a jeżeli chcesz wiedzieć, czy warto dopłacać, to musisz zadać sobie pytanie, na ile chcesz telefon i co chcesz na nim robić.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano
31 minut temu, JacoH napisał:

Jeżeli masz więcej kasy to bierz 7. Tutaj nie ma wielkiej filozofii, bo producent jest jeden. iPhone 7 jest lepszy i tyle, a jeżeli chcesz wiedzieć, czy warto dopłacać, to musisz zadać sobie pytanie, na ile chcesz telefon i co chcesz na nim robić.

A co moze robic na telefonie 19latek? 

raczej bez zadnych fantazji :D

facebook messenger snapchat youtube smsy rozmowy sporadycznie gry i zdjecia

mam juz dość androida dlatego chce coś z iosem

Opublikowano

A skąd 21-latek może wiedzieć, czy użytkownik forum ma 19, czy 11 lat? :P Taki żarcik, ale rozumiem.

Ogólnie tak, co tam iPhone 7:

-4-rdzeniowy procesor (6s ma 2-rdzeniowy) - z czasem może się to okazać kluczowe

-aparat o jasności 1.8 (6s f/ 2.2 ) - w słabym oświetleniu zdjęcia będą jaśniejsze

-NOWOCZESNE, SUPER, Pro EL0 zł4cze ładowania pełniące też funkcję wejścia na słuchawki (brak wejścia na słuchawki) - czyli cofamy się do czasu Sony Ericsona, kiedy to było coś takiego:

https://images.mobilefun.co.uk/graphics/productgalleries/7265/2.jpg

Jeżeli masz słuchawki na bluetooth, lub jesteś głuchy, to się nie przejmuj ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, JacoH napisał:

A skąd 21-latek może wiedzieć, czy użytkownik forum ma 19, czy 11 lat? :P Taki żarcik, ale rozumiem.

Ogólnie tak, co tam iPhone 7:

-4-rdzeniowy procesor (6s ma 2-rdzeniowy) - z czasem może się to okazać kluczowe

-aparat o jasności 1.8 (6s f/ 2.2 ) - w słabym oświetleniu zdjęcia będą jaśniejsze

-NOWOCZESNE, SUPER, Pro EL0 zł4cze ładowania pełniące też funkcję wejścia na słuchawki (brak wejścia na słuchawki) - czyli cofamy się do czasu Sony Ericsona, kiedy to było coś takiego:

https://images.mobilefun.co.uk/graphics/productgalleries/7265/2.jpg

Jeżeli masz słuchawki na bluetooth, lub jesteś głuchy, to się nie przejmuj ;)

W sumie, poczytałem trochę i lepiej wziąć 7mke.

Jak myślisz, czy potanieje ona choc trochę np. pod koniec roku, albo na święta?

Czy teraz jak wyszla 8emka to cena 7mki juz sie nie zmieni...?

Ogolnie. Kiedy najlepiej ja kupic? Teraz czy za jakis czas?

Opublikowano

Jak zobaczyłem allegro, to zgadzam się, że lepiej brać nowy. Używany około 2000-2100 zł, nowy 2300 zł xD

Bardziej ceny nie spadną, np. w Cortland (dystrybutor Apple) mają już iPhone 8, a iPhone 7 kosztuje u nich 2749zł.

Opublikowano
46 minut temu, JacoH napisał:

Jak zobaczyłem allegro, to zgadzam się, że lepiej brać nowy. Używany około 2000-2100 zł, nowy 2300 zł xD

Bardziej ceny nie spadną, np. w Cortland (dystrybutor Apple) mają już iPhone 8, a iPhone 7 kosztuje u nich 2749zł.

Właśnie...

Czemu nowy na allegro wychodzi 2300/400, a na Cortlandzie 2700?

Można kupować na allegro?

Opublikowano
1 godzinę temu, JacoH napisał:

Na stronie apple jest od 2729 zł: https://www.apple.com/pl/shop/buy-iphone/iphone-7

Ale niestety nie wiem od czego to zależy. Może mniejsza marża?

Tak sobie teraz przeglądam i w większości ogłoszeń na allegro przy cenie 2400 jest coś takiego:

Pochodzenie: rynek wtórny, sprzęt gdzie trwa gwarancja producenta, sprzęt ekspozycyjny, powystawowy

Więc lepiej chyba zakupić z innej strony.

Z Apple czy z Cortland, jest wgl jakaś różnica?

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztofnowak napisał:

A Andriod nie pasuje? Taniej Xiaomi Mi 6 64GB https://www.x-kom.pl/p/374522-smartfon-telefon-xiaomi-mi-6-64gb-black.html

+Szybkość i płynność działania

+Bardzo dobry ekran

+Funkcjonalna nakładka

+Dobry czas pracy na baterii

Nie nie nie. Android odpada.

Chce mi się czegoś z iOSem ?

Może macie jakieś inne propozycje iPhonow?

Opublikowano

Nie bierz 32 GB, 64GB to absolutne minimum. Jak masz możliwość to wybieraj najnowszy, najdłużej będzie miał wsparcie systemu. Nie będę mydlił Ci oczu cyferkami, zawsze nowszy iPhone jest lepszy od starszego i basta. ( pomijam kwestie pamięci wbudowanej ). Sam mam 7+ 128 GB i uważam że pod koniec następnego roku wybiorę iphona z 256 GB na pokładzie, różnica kilkuset zł jest dla mnie niezauważalna a płynność zapisywania owszem. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu!

Opublikowano
15 godzin temu, WooToo napisał:

Nie bierz 32 GB, 64GB to absolutne minimum. Jak masz możliwość to wybieraj najnowszy, najdłużej będzie miał wsparcie systemu. Nie będę mydlił Ci oczu cyferkami, zawsze nowszy iPhone jest lepszy od starszego i basta. ( pomijam kwestie pamięci wbudowanej ). Sam mam 7+ 128 GB i uważam że pod koniec następnego roku wybiorę iphona z 256 GB na pokładzie, różnica kilkuset zł jest dla mnie niezauważalna a płynność zapisywania owszem. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu!

iP7 jest 32GB lub 128, co dla mnie (128) jest o wiele za dużą pojemnością.

Nie wystarczy 32GB?

Opublikowano

Wraz z zapisywaniem zdjęć i nagrań w nowych formatach, mniejsze pojemności mają więcej sensu bo nie każdy chce płacić dodatkowe pln na przestrzeń w icloud. Trochę miejsca szarpnie Ci system, naprawdę sporo zajmują aplikacje, zdjęcia. Sam powinieneś wiedzieć ile bedziesz miał aplikacji. Ja tylko podsunąłem Ci myśl, żeby nie bać się większych pojemności jeśli masz możliwość kupna. Sam niedawno miałem zajęte około 70 GB głównie przez aplikacje ale i tez zdjęcia i filmy które robiłem w trakcie wyjazdu. Przemyśl dobrze swoją decyzję.

Opublikowano
Dnia 6.10.2017 o 12:22, WooToo napisał:

Wraz z zapisywaniem zdjęć i nagrań w nowych formatach, mniejsze pojemności mają więcej sensu bo nie każdy chce płacić dodatkowe pln na przestrzeń w icloud. Trochę miejsca szarpnie Ci system, naprawdę sporo zajmują aplikacje, zdjęcia. Sam powinieneś wiedzieć ile bedziesz miał aplikacji. Ja tylko podsunąłem Ci myśl, żeby nie bać się większych pojemności jeśli masz możliwość kupna. Sam niedawno miałem zajęte około 70 GB głównie przez aplikacje ale i tez zdjęcia i filmy które robiłem w trakcie wyjazdu. Przemyśl dobrze swoją decyzję.

Mam kilka gier i aplikacji, do tego jakoś 1200 zdjęć i zero filmów. Myślę, że 32GB powinno być ok - zobaczymy. Obym się nie mylił xd.

Opublikowano

Może zaprezentuje to tak:

7:

• Lepsza bateria (nieznacznie)
  • DŁUŻSZE WSPARCIE (aktualizacje do nowszych wersji iOS)
  • Brak fizycznego klawisza home, który lubił się psuć (jest teraz dotykowy i zastąpiony ciekawą wibracją)
  • Brak portu minijack, jest za to przejściówka w zestawie
  • Lepsze parametry, które na ten moment nie powinny zrobić większej różnicy przy normalnym użytkowaniu
  • Lepszy aparat
  • Lepsza cena za używany model gdy będziesz chciał wymienić telefon za parę lat

Ja osobiście bym dorzucił, chociaż jak kupujesz telefon na rok, czy dwa to 6s spokojnie wystarczy i zaoszczędzisz trochę pieniędzy, chyba, że będziesz chciał później sprzedać to patrz wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...