Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sygnatura, Oszukane Linki I D&G.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę ten temat z powodu nałożonego przez D&G warna za "oszukane linki" oraz takiego, że bardzo frustruje mnie fakt, ze zawsze ktoś mi wyczyści "o mnie" i sygnaturkę, zakładam temat dlatego, że na priv nie da się z nim porozumieć. A więc do rzeczy. Pytanie: Za co dostałem to ostrzeżenie? Za to, ze linki w mojej sygnaturze przechodziły najpierw przez serwis skracający linki a potem do konkretnego tematu? Co w tym takiego oszukańczego?? Gdyby sygnatura nie miała nałożonego ograniczenia co do liczby znaków to zapewniam, że nie korzystałbym z usług serwisów skracających linki.. Dla porównania, normalny link wygląda tak:

To jest ukryta treść, proszę

Ten sam link może wyglądać tak:

To jest ukryta treść, proszę

Różnica? Kolosalna, zwłaszcza wtedy gdy właśnie do podpisu się pakuje linki.. Zapewne już nie mam jak udowodnić, że te linki nie przechodziły najpierw do ocenienia tematu (chociaż nie wiem komu to wadziło..) ale chciałbym o zdjęcie ostrzeżenia.. Jeśli to niemożliwe to proszę o wyrażenie w ogóle zdania na ten temat, zwłaszcza tych, co znają się na rzeczy ;))

Pozdrawiam, andrzejt17.

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Admin Cienia
Opublikowano

Dziwnie to nazywasz "oszukane linki" Nie interesuje mnie kto skasował tobie " O mnie " nie mam nawet w edycji użytkownika czegoś takiego, zakładasz że nie da się zemną porozumieć? No to więcej nie zakładaj bo coś tobie to nie wychodzi. Niema zakazu korzystania korzystania ze skracania linków, dostałeś za to że linki przekierowywały do wbijania gwiazdek w profilu. Za kolejne takie próby również będziesz karany.

"Jeśli to niemożliwe to proszę o wyrażenie w ogóle zdania na ten temat, zwłaszcza tych, co znają się na rzeczy"

Uspokój się panie kucharz. :)

Btw. Do perma brakuje jeszcze 90% to nie wiem czym się martwisz, wielkie ofiary losu.

Sam tylko sobie szkodzisz.

Bym zamknoł ale pewnie Andrzejek T. będzie plumkał także temat ołpen.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Już od dawna z D&G się zastanawialiśmy jak ty to robisz, że masz tyle reputacji. Okazało się, że podczas podawania linka do konkretnego tematu podajesz też link do wbicia sobie plusa. Całość ukrywasz na skracając linki na stronie tiny-url. Jak jeszcze raz to zobaczymy to wyzerujemy ci tą reputacje. Nie można zmuszać ludzi do wbicia reputacji. Użytkownik to powinien robić z własnej roli.

Tyle.

Opublikowano

Już kiedyś mu mówiłem ,żeby te linki skasował (bo to chyba są refki [przecież on dostaje za to reputacje...]):D

Moderatorzy kasowali mu to już kilka razy :D

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

Ja piernicze <buhaha> Bez obrazy ale moderatorzy i nie mają nawet odpowiedniej wiedzy, żeby napisać coś mądrego. Panowie, otóż nie wiem czy wiecie ale NIE DA SIĘ zrobić linków tak, żeby wstawiły użytkownikowi plusa, pisałem już o tym kilka razy i to w tematach, gdzie sami się wypowiadaliście ale cóż, albo brak pamięci albo czytanie to co chcecie przeczytać. Generalnie, jak upieracie się przy swojej tezie wejdźcie w ten link (on wstawi (teoretycznie) + w poście #2 - D&G) i zobaczcie, że zwróci wam błąd. I co, łyso? No więc właśnie.. (to działa na zasadzie klucza, który jest generowany specjalnie dla każdego użytkownika, który wyświetla posta i każdy ma unikatowy kluczyk, nie powtarzają się one a co za tym idzie, jak ktoś chce wstawić + za pomocą linku to musi być w nim zawsze aktualny passkey co oczywiście jest niemożliwe) Żaden punkt reputacji nie był zdobyty w jakiś lewy sposób więc najpierw proszę się doinformować a potem udzielać. "linki przekierowywały do wbijania gwiazdek w profilu" - nie wiem czy wiesz ale tak też SIĘ NIE DA....

Druga sprawa, D&G, nie mogę się z Tobą porozumieć bo (nie wiem czy to kwestia zablokowania mnie czy może pełnej skrzynki w co raczej wątpię) ale nie mogłem do Ciebie napisać prywatnej wiadomości. To co chciałem tam napisać wysłałem w postaci 2 komentarzy, które też się nie pojawiły bo być może je odrzuciłeś, tak więc stwierdzenie, że nie da się z Tobą porozumieć (skontaktować) jest jak najbardziej na miejscu.

Następna rzecz, "Btw. Do perma brakuje jeszcze 90% to nie wiem czym się martwisz, wielkie ofiary losu." Facet, to, że brakuje mi jeszcze 90% nie znaczy, że można wlepiać tak o, ostrzeżenia.. no chyba, ze tu jest taka zasada w takim razie pozdro. I oczywiście, ze bym plumkał bo najłatwiej jest uciec od problemu a nie go rozwiązać, prawda? (btw, zamknął..)

Kolejna sprawa, linki, które były (WCZEŚNIEJ!) w sygnie oceniały temat jedynie gwiazdką a jak wam zapewne (albo i nie) wiadomo, taka gwiazdeczka tylko ocenia temat nie dając użytkownikowi żadnej reputacji.. (mi pokazywała ile było unikalnych kliknięć w link w sygnie czy coś xD) No ale przestałem to stosować a wy dalej (nawet nie sprawdzając czy tak jest) czyścicie mi sygne i o mnie (dig, sama się nie czyści i ja jej też nie usuwam więc ktoś chyba musi, nie?)

"Oszukane linki" - po przeczytaniu wpisu w logu ostrzeżeń dokładnie to nasuwa się na język..

Tak więc nadal czekam na jakąś normalną odpowiedź obeznanego w tym członka teamu.

Admin Cienia
Opublikowano

Słyszysz to co chcesz słyszeć, nikt tu nie pisze o reputacji (czytanie ze zrozumieniem się kłania?) tylko o gwiazki w profilu czy tam przy tematach. Będziesz w dalszym ciągu próbował urągać to może się skończyć nie przyjemnie.

Co do warnów to nie wiem komu to tłumaczysz że od tak sobie je dawać, również pozdro.

Nie rozumiem, uciekać od problemu? To ty masz problem nie ja, wszystko jest tak jak sobie na to zasłużyłeś.

Widzisz, i sam się przyznajesz że kombinowałeś z gwiazdami, i po co to było.

Powtórzę się jeszcze raz byś nie pierniczył o repie bo tylko ty o tym nawijasz a ja wiem jak to działa nobq. :P

Powiedź teraz coś konkretnie na jaką odpowiedź chcesz liczyć? Ktoś "bardziej obeznany" może się poirytować i nie będzie nawet z tobą rozmawiać tylko zrobi "ciach".

Kolejny gość typu "backe" ;D

Admin Cienia
Opublikowano

Prosiłbym jednak userów o nie wcinanie się w temat. Wkraczacie na pole minowe i jeszcze niech któryś na taką wdepnie. :P

Opublikowano

O Boże.. Niee wgl nikt o repie nie pisał, kto nie umie czytać ten nie umie.. Wyobraź sobie, ze to forum i post nie był kierowany wyłącznie do Ciebie. Co do uciekania od problemu, chodzi o to, ze zamknąłbyś temat ale ja bym "plumkał..."

"Widzisz, i sam się przyznajesz że kombinowałeś z gwiazdami, i po co to było." - bystrzacha..

Buhaha xD "Powtórzę się jeszcze raz byś nie pierniczył o repie bo tylko ty o tym nawijasz a ja wiem jak to działa nobq." - facet ogarnij proszę.. 'Nobq' możesz skierować patrząc w lustro.. ja Ciebie nie obrażam i tego samego oczekuje od Ciebie.

"Ktoś "bardziej obeznany" może się poirytować i nie będzie nawet z tobą rozmawiać tylko zrobi "ciach"." - ja sądzę zupełnie inaczej, taki ktoś bardziej obeznany miał by większy ogar całej sytuacji niż np. Ty (bez obrazy rzecz jasna..) "zrobi "ciach"" - to tylko by niekorzystnie świadczyło o jego kompetencji i takie tam..

"Kolejny gość typu "backe" ;D" - nie znam gościa ale skoro 'kolejny' to coś w tym musi być.

EDIT:

Groźby.. (#9) Czyli to, co DIG lubi najbardziej xD

EDIT2:

x12 - on ma rację, nie burzycie się do tych co mają takie linki, a do mnie tak. Bo jakby inaczej xD Odkąd pamiętam D&G nie przepada za mną xDD Ciekawe czemu, czyżby dlatego, ze mam własne zdanie i potrafie je wyrazić? Heh .

Admin Cienia
Opublikowano

"Kto nie umie czytać ten nie umie" Ja bym powiedział kto nie potrafi czytać, ten nie potrafi, tak właśnie widać.

"facet ogarnij proszę.. 'Nobq' możesz skierować patrząc w lustro" i może w tej chwili nie ubliżasz mej osobie ? Jakbyś siedział na mpc 24/7 przez 10lat nie zdołałbyś zrobić tyle co ja tutaj zrobiłem - odrobina szacunku się należy nie sądzisz?

Bystrzacha - Zdolniacha.

No to źle sądzisz że miałby większy ogar, jesteś jednym z wielu namolnych userów którzy popełniają błędy a potem płaczą, robią zamęt, oczerniają i ubliżają przy okazji danej osobie. Nie zrozum mnie źle ale przy kolejnej twojej odpowiedzi w której nie będziesz potrafił zachować grama szacunku lub będziesz jak teraz natrętnie próbował ubliżać (tak), to i z tego posypią się konsekwencje. Nie uważaj si proszę za pępek świata i pr0 mastah który wie wszystko od tych którzy widzą jak pilnować tu porządku.

Groźby? Jakoś nie mogę tego przemielić.

Tak, tak - oddpowiedź typowego gracza metin2 - D&G się na mnie uwzioł, D&G daje mi warny za nic, ok - ty wiesz jak powinno być i ja wiem.

"Ciekawe czemu, czyżby dlatego, ze mam własne zdanie i potrafie je wyrazić? Heh . " Nie wiem jak bardzo byłbym padnięty po ciężkim dniu roboty za ch000j :) nie wpadł bym na głupszą myśl.

W dalszym ciągu się pytam, jakiej oczekujesz odpowiedzi, jak według ciebie miało by się to zakończyć? Chcę konkretnej odpowiedzi. Z góry mówię że warn nie zostanie zdjęty.

Pisane trochę chaotycznie ale po nocce człowiek wraca.

Opublikowano

Umie, potrafi, wielkie mi rzeczy..

Facet, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, nie sądzisz? I już nie bądź taki obrażalski xD

Jeśli wymagasz szacunku do swojej osoby to wiedz, że sam również takim szacunkiem powinieneś darzyć drugiego.

"Popełniają błędy a potem płaczą" - No już nie gadaj, ze wy nie popełniacie błędów tak jak tym razem, jasne? Hah.. o groźbach już pisałem xD

Yyy nie wiem skąd wziąłeś ten pępek świata itp. ale odłóż to z powrotem xD

Tak, tak, znów Ty to powiedziałeś a nie ja więc daruj proszę..

To już nie moja wina, wyrażam swoje zdanie i tyle.

Czego oczekuję? Ano tego, że chce mieć swoją sygnaturę i o mnie na swoim miejscu a nie ciągle pisać nowe bo szanownej moderacji nie chce się sprawdzić czy linki na pewno są takie jakie byś powinny, tylko kasują na pałe.. Kasowanie jakoś znosiłem ale z warnem to Cię poniosło.

W ogóle to walnij się najpierw w kime a potem, jak już wstaniesz to poczytaj co pisałeś (i reszta) a potem odpisz. Uwierz mi, wypoczęty człowiek myśli zupełnie inaczej.

"Jakbyś siedział na mpc 24/7 przez 10lat nie zdołałbyś zrobić tyle co ja tutaj zrobiłem" - dobra, dobra, kazał ktoś? No właśnie.. A o szacunku pisałem już wyżej.

Opublikowano

Jeżeli "O mnie" zostało usunięte, to zapewne z jakiegoś powodu. Nic za friko nie robimy. Sygnatura tak samo.

Zmieniasz ton chłopcze. Zaczynasz nim gardzić. Nie udaje Ci się nic wskórać. Zaraz padną wyzwiska i wulgi....

Warn nie zostanie zdjęty. Odpracuj go i masz to z głowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...