Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę poruszyć temat tego, jak zmieniły się privy przez stosunkowo krótki okres czasu. Jeszcze 2 lata temu nie było takiego zalewu serwerów, które się niczym od siebie nie różnią, poza różnymi cheatami działającymi na nich i exp mapkami. Robiło się postać jaką się chciało ( nawet BM'a, czy healera, wow ),  dążyło się do tego, by mieć zadawalający lvl i odpowiednie eq pvp do niego i szukać wrażeń na wojnach, tudzież na bitkach w m1 czy na spotach. Nie było skomplikowanych pierdół. Miało się 2 sety - exp i pvp, gdy ktoś był trochę bogatszy mógł sobie pozwolić na jakiś kostium, pierścień czy coś w ten design. Dziś każdy serwer, dajmy na to, easy, easy/medium jest kopią kopii kopii i można tak dopisywać w nieskończoność. Czemu powstają serwery z tak dużą ilością niepotrzebnych nowości, przez które odechciewa się grać? Dla przykładu, nie ma praktycznie serwera easy lub easy/med na którym nie ma jakichś śmiesznych amuletów, szarf, pierścieni, czy KDków na które trzeba używać tyle ulepszaczy, że głowa mała. Ilość questów na każdym serwerze pobija wszelkie rekordy, na każdym serwerze co 10 lvli dochodzi 10 nowych questów, w dodatku biolog, u którego niektóre questy można oddawać w określonym odstępie czasowym. Według mnie to są zbędne rzeczy, które mają sprawić iż gracz będzie spędzał więcej czasu na serwerze, co będzie skutkowało większą liczbą online graczy przez dłuższy okres czasu. Jednak z perspektywy gracza działa wręcz na mnie to odwrotnie, gdy dobijam na serwerze 70lvl w ciągu 15 minut, po czym widzę tony pobocznych questów, części ekwipunku spoza setu, wiele różnych dungeonów tudzież metin mapek, na których spędzi się 5x więcej czasu dropiąc ulepszacze aniżeli na grze, która będzie sprawiała nam przyjemność. Jest jeszcze kwestia lvlowania - na wielu serwerach na których spróbowałem gry udało mi się dobić powiedzmy 100lvl w normalnym tempie bez używania MH, jednak już po dojściu na nową mapę dostępną od danego lvla ( w tmy przypadku 100 ) exp zwalnia dramatycznie, wbicie 1 lvla zajmuje godzinę lub więcej na serwerze EASY, przez co jestem zmuszony przed rozpoczęciem rozgrywki na takich serwerach znaleźć odpowiednie cheaty, by się nie zanudzić na śmierć tudzież nie dostać zakwasów lewej ręki od klikania pelerynek i trzymania spacji kilka godzin dziennie. Można to porównać do szkoły - chodzisz, spotykasz się ze znajomymi, byłoby spoko, gdyby nie codzienne kartkówki, klasówki, czy irytujące prace domowe.  Dlaczego nikt nie kwapi się stworzyć serwera w stylu takich easy jakie były kilka lat temu typu dragon, pandora, elite, diamond itp. Wiem, że był rework pandorki, grałem na nim, był przyjemny, spędzałem tam troche czasu, jednak serwer zniszczył brak zabezpieczeń, przez co teraz jest tam 5 osób w m1 na ch1, lecz na samym rozpoczęciu o ile pamiętam było grubo ponad 5k typa, co świadczy o popycie na taki serwer. Fajnie by było pogawędzić na ten temat, może ktoś ma podobne zdanie jak ja, może ktoś lubi siedzić i grać w singleplayer metina aka farming simulator. Pozdro

PS. nie napisałem kilku kwestii tudzież nie odniosłem się do wszystkich rzeczy jakie napisałem wyżej, bo nie chce żeby potencjalny czytelnik czytał 15 stron tekstu w jednym poście :v

Opublikowano

na serwerach masz tyle amuletów, szarf, pierścieni itd. bo teraz nie liczy się pvp, tylko kto szybciej wbije topkę i zrobi eq

od metina odchodzi coraz więcej weteranów, dzisiaj mało osób pamięta napady na królestwa, gdy kilkadziesiąt osób jechało przez dolinę orków, ta gra istnieje już tak długo, że ma wytyczone wszystkie ścieżki, i nikt nie próbuje tego zmienić (może poza someyą, zobaczymy co im wyjdzie z tego)

kiedyś trzeba było odkryć grę, broń się używało taką, jaka była najlepsza, teraz wszystko robi się mechanicznie, wystarczy przejrzeć prezentację i znasz cały serwer

każdy serwer easy wygląda tak: zaczynasz grę, wbijasz 5lvl po skille, lecisz do m2, kupujesz odpały, lecisz orki, wbijasz 30 i kupujesz fmsa, lecisz v2, dobijasz 75 i dropisz trutę, eq exp, eq pvp, wbijasz na mapę z setaou, expisz*, bijesz metki i bossy, ulepszasz eq, kolejna mapa, expisz*, bijesz metki i bossy, ulepszasz eq i tak do ostatniej mapy, w międzyczasie robisz misje biologa/kolekcjonera/polowania (czasem komuś się będzie chciało zrobić kilka pobocznych misji (nie licząc samii))

*expisz, czyli trzymasz spację przez kilka godzin i klikasz pelerynkę, ew. autoclicker robi to sam

nikt nie tworzy reworków pandory, elite itd? w tym roku było ich z 5 co najmniej, tylko nikt na nich nie gra/robią to osoby nieudolne i serwer pada

metina zabija monotonia, i to, że jest stary, przecież do tej gry wystarczy komputer z jakimś celeronem, klawiatura z działającą spacją i myszka 

jest też jeszcze jeden powód - gracze-debile, którzy chcą wszystko ułatwiać, a potem jęczą, że nie ma co robić

tl;dr gra ma 10 lat i każdy ją zna na pamięć, przez co staje się nudna i monotoniczna, a dodanie 3 itemów więcej do ulepszania nic nie zmienia

tenor.gif

Opublikowano

@Ork CzarodziejMyślę, że skoro od dłuższego czasu jest wylew tego samego, a jeżeli reworki wspomnianych serwerów były nieudane z powodu błędów twórców, to nie możemy mieć wątpliwości, że jeśliby powstał taki serwer z dobrą administracją która dbałaby o serwer, dobrymi zabezpieczeniami i dobrze rozplanowanymi eventami i update'ami to by stał długo ze sporą ilością graczy. Myślę, że jest sporo takich graczy jak ja, którzy graliby na takim serwerze bez względu na to ile ta gra ma lat i na to, że znam ją na pamięć. Dzisiejsze privy są jak większość dzisiejszego newschoolu, stękanie na majku, trapowe bity które już się przejadły, monotonia w tekstach twórców, co sprawia, że rap oldschoolowy jest paradoksalnie czymś świeżym w 2017 roku, mam nadzieję, że wiesz co mam na mysli :D

Opublikowano

Serwery wyglądają tak przez was, graczy. To wy szukacie ułatwień argumentując to najczęściej brakiem czasu, stąd serwery easy są aż za bardzo easy. Stop. Przeanalizowałem ten temat i widzę, że należysz właśnie do tej grupy osób. To wy chcecie na serwerze nowych systemów (które swoją drogą nie są już takie "nowe") typu szarfy, sklepy offline czy dziesiątki setów eq. I nie mów mi, że tak nie jest, ponieważ przerobiliśmy już dziesiątki serwerów oldschool, które nie przeżyły miesiąca poprzez brak nowości. To samo dotyczy serwerów "pod hajs", gdybyście na nich nie grali i nie ładowali pieniędzy w IS, nie byłoby ich.

Kolejną sprawą jest to, że istnieje jakaś powiedzmy pula udostępnionych systemów na serwery, z których dzisiejsi "technicy" korzystają. Moim zdaniem zwyczajnie za dużo osób bierze się za tworzenie serwerów. Serwery tworzą osoby, które nie chcą inwestować w nie pieniędzy i czasu, dlatego korzystają z gotowców, a to, że wy na nich gracie napędza ich do kolejnych tego typu projektów, nie wspominając o "świeżych" osobach, które widząc to biorą się za takie samo gówno.

Dlaczego mam nie stworzyć serwera, który jest kopią kopii, jeśli widzę, że będziecie na nim grać, a dodatkowo mogę na tym zarobić?

...Swoją drogą chyba nie ma definicji, która określa typ serwera, nieprawdaż? Twierdzenie, że serwer EASY, na którym level wbija się godzinę nie jest serwerem EASY, jest przynajmniej nie na miejscu.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

ja bym chciał znowu zagrać na jakimś easy oldschool max lv 99 max staty 90 bronie max 65-75 i stalka max tak jak kiedyś był ten serwer radka wmetin

Opublikowano

@Ups... Pierwsza kwestia - jedynym systemem jaki chciałem, by wszedł w czasach serwerowych w 2012-2014r. był wbudowany BS, tudzież odpalanie dopalaczy jednym przyciskiem, co już było dla mnie wystarczające. Nic więcej do szczęścia było nie trzeba, na serwerach tego typu spędzałem sporo czasu, dopóki nie wymarły. Mówiłem w jakimś poście o tym, że ogarnięta administracja by dawała update'y, które nie psułyby rozgrywki, tylko ją usprawniały. Co do IS'a - w życiu podczas swojej ''kariery'' metinczyka nie wydałem ani złotówki na IS :D Kiedyś poprosiłem kumpla o kupno pdka za kilka złotych na pandorze, to mój cały udział w IS'ie. Ja - patrząc na obecny stan serwerów i tego jak one wyglądają - stworzyłbym coś innego niż jest, bo wiem, że wszystkie serwery jakie dziś powstają stoją miesiąc, góra dwa ze średnią liczbą graczy online, lecz nie stworzę, bo to nie moja broszka. Od ok. 6 miesięcy co kilka dni sprawdzam jakie serwery wyszły - przy co drugim rezygnuje po przeczytaniu prezentacji, a przy co drugiej połowie rezygnuje z gry po MAX!!! <- zaznaczam, 2-dniowym graniu. Farming simulator to nie mój typ rozrywki, lecz serwer PVP na którym wystarczy wybonować eq również. Co do kwestii tego, co jest dla mnie serwerem easy - być może nie zrozumiałeś trochę tego co miałem na myśli, lecz chodziło mi o to, że domniemany 100lvl dobijam w godzinę gry, może dwie (co nie jest do końca dobre, może myślałeś że mi to odpowiada w 100%) , a potem serwer zmienia działanie, i od 100 lvla proponuje wielogodzinne męczenie się by wbić kilka lvli - nie lepiej byłoby to wypośrodkować? Taki sposób rozgrywki zmusza mnie do kupienia PD z IS'u, do czego oczywiście nie dojdzie, lub męczarnie na spocie.

Opublikowano

Dzisiaj prywatne serwery robione są pod nowych graczy - starzy odeszli, lub po prostu mieli już dosyć tej gry po tylu latach - a ci nowi gracze nie znają tych starych czasów chociażby PL'a, gdzie mieć stalkę +5 to już było coś. Metin się zmienia jak każda gra. Codziennie wychodzi z 5 nowych privów, gdyż ludzie po prostu chcą trochę zarobić. Ja już kiedyś to mówiłem - na takich reworkach pandory, elite i innych tego typu serwerów gra mało ludzi, gdyż tym nowym nie będzie się chciało w tydzień wbijać max lv'a. Oni chcą to mieć wszystko podane na tacy, tak samo z eq. Jedyne co pozostaje, to myśl, że PL się zrehabilituje i zrobią coś w końcu ciekawego - może ta nowa aktualizacja z zodiakami coś wnieśie ciekawego? - Póki co, można liczyć chyba tylko na samie, która i tak po jakimś czasie staje się nudna, bo jest tam za dużo wszystkiego i Turki uprzykrzają życie innym. 

Opublikowano

No to i ja się wypowiem czyli dość stary użytkownika tego forum bo już mija 4 rok. Ale wracając do tematu. Niestety jestem w stanie stwierdzić że aktualne serwery od Samii i każdy poprzedni i kolejny serwer są totalnie do tyłka. Stwierdzam to ponieważ jestem dość starym graczem Metin2 i od ok. 2/3 lat nie ma ciekawego serwera. Moimi jedynymi serwerami które wleciały mi w pamięć jest to BelenusMT2 i ProMT2 LomaxMT2 za dobrych czasów czy też PandoraMT2 . Serwery bardzo ciekawe krótko mówiąc przyciągały od momentu rejestracji. Teraz aktualne serwer jest to jedno wielkie dziadostwo nie wiadomo o co chodzi to to chodzi o pieniądze.
Robiłem kiedyś z kolega taki "eksperyment" wchodziliśmy na "dość dobre serwery" i sprawdzaliśmy wiedzę ludzi na temat metina czy są w stanie mi pomóc gdzie ja udawałem totalnego laika, niestety ten eksperyment zakończył się dość negatywnie ludzie niektórzy znali tylko sklep IS i bony jakie są do PVP i na tym się kończyło, werdyktem tego eksperymentu jest taki że "Ludzie teraz patrzą na taki serwer gdzie jest KASA, gdzie serwer inwestuje w IS a nie w graczy" 

Serwery jakie powstały w ostatnim czasie cieszą się dość wysoką popularnością nie wiem dlaczego? czy to dlatego że REKLAMA I KASA. Czy też naprawdę są to dobre serwery.
Śmieszy mnie jeden fakt, jest serwer gdzie owszem bez IS jest się dobrym ale jednak w sklepie ItemShop są te Zbr , miecze itd aby być jeszcze lepszym no a jak wiadomo człowiek chce być jak najlepszy to i tak pójdzie i kupi tego PSC i tak.
OD 2/3 LAT JEST JEDNO SŁAWNE "PRZYSŁOWIE" WŚRÓD GRACZY P2W. Które już nigdy nie zniknie. 

Czekam na dobry serwer mam nadzieje że w końcu powstanie jakaś konkretna ekipa która postawi serwer na wzór ProMT2 czy innych serwer bez IS. Wiem że bez tego ciężko utrzymać serwer ale kurcze jakoś stare serwery które zostały zakopane przez dziadostwo jakie aktualnie powstaje dawały radę stały po 2/3/4 a nawet i po 6 lat!

Tyle ode mnie. Nie zmienię zdania na temat teraźniejszych Privów. 

Pozdrawiam! Gdzieś tam zapomniany Slayd!

Opublikowano
5 godzin temu, MrKTW napisał:

@Ups... Pierwsza kwestia - jedynym systemem jaki chciałem, by wszedł w czasach serwerowych w 2012-2014r. był wbudowany BS, tudzież odpalanie dopalaczy jednym przyciskiem, co już było dla mnie wystarczające. Nic więcej do szczęścia było nie trzeba, na serwerach tego typu spędzałem sporo czasu, dopóki nie wymarły. Mówiłem w jakimś poście o tym, że ogarnięta administracja by dawała update'y, które nie psułyby rozgrywki, tylko ją usprawniały. Co do IS'a - w życiu podczas swojej ''kariery'' metinczyka nie wydałem ani złotówki na IS :D Kiedyś poprosiłem kumpla o kupno pdka za kilka złotych na pandorze, to mój cały udział w IS'ie. Ja - patrząc na obecny stan serwerów i tego jak one wyglądają - stworzyłbym coś innego niż jest, bo wiem, że wszystkie serwery jakie dziś powstają stoją miesiąc, góra dwa ze średnią liczbą graczy online, lecz nie stworzę, bo to nie moja broszka. Od ok. 6 miesięcy co kilka dni sprawdzam jakie serwery wyszły - przy co drugim rezygnuje po przeczytaniu prezentacji, a przy co drugiej połowie rezygnuje z gry po MAX!!! <- zaznaczam, 2-dniowym graniu. Farming simulator to nie mój typ rozrywki, lecz serwer PVP na którym wystarczy wybonować eq również. Co do kwestii tego, co jest dla mnie serwerem easy - być może nie zrozumiałeś trochę tego co miałem na myśli, lecz chodziło mi o to, że domniemany 100lvl dobijam w godzinę gry, może dwie (co nie jest do końca dobre, może myślałeś że mi to odpowiada w 100%) , a potem serwer zmienia działanie, i od 100 lvla proponuje wielogodzinne męczenie się by wbić kilka lvli - nie lepiej byłoby to wypośrodkować? Taki sposób rozgrywki zmusza mnie do kupienia PD z IS'u, do czego oczywiście nie dojdzie, lub męczarnie na spocie.

Zapominasz tutaj o jednym. Nikt nie tworzy serwerów pod Ciebie, "technicy" tworzą serwery pod masę. Jeśli masa chce takich systemów, takiego szablonu expienia, zgadzają się na ładowanie w IS to takie serwery będą powstawać. Wypośrodkowanie tego skończy się tym, że maksymalny level osiągniesz w kilka dni/kilkadziesiąt godzin, co moim zdaniem jest zbyt łatwe. Aż dziwne, bo wspominasz tutaj o Pandorze, Diamondzie, gdzie na osiągnięcie "wszystkiego" nie raz trzeba było poświęcać tygodnie/miesiące, a znam osoby, które przez okres życia tych serwerów nie osiągnęły na nich maksimum.  

Ten Diamond nie wypali, to któryś rework tego samego serwera od tej samej osoby :)

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

@Ups...Co do diamonda to ciekawe, bo zarzekają się, że to inni administratorzy tworzyli ten serwer i to ich pierwsza styczność :D Co do reszty kwestii - piszę tu m.in o pandorze, gdyż tam nie trzeba było dobijać wysokiego lvl'a, by móc mieć frajdę z gry na serwerze i uczestniczyć w pojedynkach lub wojnach, jednak na dzisiejszych serwerach nie zatrzymasz się na 100 lvlu, nie zrobisz sobie eq wojennego i nie pójdziesz się bić z dajmy na to 160lvlem, bo po prostu jest to bezsens, teraz trzeba robić pierdyliard questów, ulepszać eq co chwilę, dobijać lvl, bo jeśli nie masz tego maxa i każdego aspektu EQ na poziomie perfekcyjnym to się nie liczysz. Po prostu nie robisz nic, bo nie jesteś w stanie. Jak wspominałem, jest sporo takich osób jak ja które z chęcią by zagrały na takim serwerze, czego przykład podałem w pierwszym poście. Jeśli chodzi o osiąganie ''wszystkiego'', masz chyba na myśli max lvl, max biolog, wbicie seta pvp na max lvl - te rzeczy nie były konieczne by bawić się na serwerze, lecz jeśli ktoś chciał je robić, to nie było w tym żadnych komplikacji lub udziwnień. Co do serwerów pod masę idiotów - muszę się z tym zgodzić. Ludzie lubią się dawać dymać w tym aspekcie. Wypośrodkowanie - miałem na myśli exp, który z lvla na level staje się cięższy stopniowo, a nie, że dostaje się buta na ryj od twórców serwera po przekroczeniu pewnego progu :P

Opublikowano
5 godzin temu, Jonsonek995 napisał:

No to i ja się wypowiem czyli dość stary użytkownika tego forum bo już mija 4 rok. Ale wracając do tematu. Niestety jestem w stanie stwierdzić że aktualne serwery od Samii i każdy poprzedni i kolejny serwer są totalnie do tyłka. Stwierdzam to ponieważ jestem dość starym graczem Metin2 i od ok. 2/3 lat nie ma ciekawego serwera. Moimi jedynymi serwerami które wleciały mi w pamięć jest to BelenusMT2 i ProMT2 LomaxMT2 za dobrych czasów czy też PandoraMT2 . Serwery bardzo ciekawe krótko mówiąc przyciągały od momentu rejestracji. Teraz aktualne serwer jest to jedno wielkie dziadostwo nie wiadomo o co chodzi to to chodzi o pieniądze.
Robiłem kiedyś z kolega taki "eksperyment" wchodziliśmy na "dość dobre serwery" i sprawdzaliśmy wiedzę ludzi na temat metina czy są w stanie mi pomóc gdzie ja udawałem totalnego laika, niestety ten eksperyment zakończył się dość negatywnie ludzie niektórzy znali tylko sklep IS i bony jakie są do PVP i na tym się kończyło, werdyktem tego eksperymentu jest taki że "Ludzie teraz patrzą na taki serwer gdzie jest KASA, gdzie serwer inwestuje w IS a nie w graczy" 

Serwery jakie powstały w ostatnim czasie cieszą się dość wysoką popularnością nie wiem dlaczego? czy to dlatego że REKLAMA I KASA. Czy też naprawdę są to dobre serwery.
Śmieszy mnie jeden fakt, jest serwer gdzie owszem bez IS jest się dobrym ale jednak w sklepie ItemShop są te Zbr , miecze itd aby być jeszcze lepszym no a jak wiadomo człowiek chce być jak najlepszy to i tak pójdzie i kupi tego PSC i tak.
OD 2/3 LAT JEST JEDNO SŁAWNE "PRZYSŁOWIE" WŚRÓD GRACZY P2W. Które już nigdy nie zniknie. 

Czekam na dobry serwer mam nadzieje że w końcu powstanie jakaś konkretna ekipa która postawi serwer na wzór ProMT2 czy innych serwer bez IS. Wiem że bez tego ciężko utrzymać serwer ale kurcze jakoś stare serwery które zostały zakopane przez dziadostwo jakie aktualnie powstaje dawały radę stały po 2/3/4 a nawet i po 6 lat!

Tyle ode mnie. Nie zmienię zdania na temat teraźniejszych Privów. 

Pozdrawiam! Gdzieś tam zapomniany Slayd!

stały tyle, bo wtedy nie było konkurencji, było więcej graczy, a mniej serwerów, właściciele nie musieli płacić po 200zł za 10 minutowy film na youtube, żeby ktoś wszedł na serwer

2 godziny temu, MrKTW napisał:

@Ups...Co do diamonda to ciekawe, bo zarzekają się, że to inni administratorzy tworzyli ten serwer i to ich pierwsza styczność :D Co do reszty kwestii - piszę tu m.in o pandorze, gdyż tam nie trzeba było dobijać wysokiego lvl'a, by móc mieć frajdę z gry na serwerze i uczestniczyć w pojedynkach lub wojnach, jednak na dzisiejszych serwerach nie zatrzymasz się na 100 lvlu, nie zrobisz sobie eq wojennego i nie pójdziesz się bić z dajmy na to 160lvlem, bo po prostu jest to bezsens, teraz trzeba robić pierdyliard questów, ulepszać eq co chwilę, dobijać lvl, bo jeśli nie masz tego maxa i każdego aspektu EQ na poziomie perfekcyjnym to się nie liczysz. Po prostu nie robisz nic, bo nie jesteś w stanie. Jak wspominałem, jest sporo takich osób jak ja które z chęcią by zagrały na takim serwerze, czego przykład podałem w pierwszym poście. Jeśli chodzi o osiąganie ''wszystkiego'', masz chyba na myśli max lvl, max biolog, wbicie seta pvp na max lvl - te rzeczy nie były konieczne by bawić się na serwerze, lecz jeśli ktoś chciał je robić, to nie było w tym żadnych komplikacji lub udziwnień. Co do serwerów pod masę idiotów - muszę się z tym zgodzić. Ludzie lubią się dawać dymać w tym aspekcie. Wypośrodkowanie - miałem na myśli exp, który z lvla na level staje się cięższy stopniowo, a nie, że dostaje się buta na ryj od twórców serwera po przekroczeniu pewnego progu :P

na takim elite, czy diamondzie można było się fajnie pobawić nawet archerem 40lvlem z jelonkiem z umkami pokonując 90lvle ze śmiercio i hwangami, teraz niestety tak nie ma, bo różnica w bonusach w eq jest kolosalna, jakieś szarfy, pierścienie, kostiumy itd. jedynie pogłębiają tę różnicę, w rezultacie pobić można się dopiero na max lvlu mając skończone całe eq, a wtedy właśnie gracze kończą grę, bo nie ma co robić (xD), a balans zwykle jest do dupy przez zbyt duże wartości bonusów w przedmiotach

tenor.gif

Opublikowano

Metin się kończy przez ludzi co robią serwery na x dni. Dodatkowo ludzie to stado Baranów co skaczą po serwerach tak szybko, jak dziwka zmienia partnerów.

sygna.png

Opublikowano
Dnia 1.10.2017 o 01:56, AMBOSS napisał:

ja bym chciał znowu zagrać na jakimś easy oldschool max lv 99 max staty 90 bronie max 65-75 i stalka max tak jak kiedyś był ten serwer radka wmetin

No i ile stał? Więcej ludzi się zarzeka niż wbija.

Opublikowano

Metin umarł trzeba to sobie po prostu uświadomić, większość z nas wraca z powodu wielkiego sentymentu jaki mamy do tej gry. Bo za przeproszeniem co to kur*a jest że na globalu maxa można wbić w około dwa tygodnie... Mimo tego że wiemy w którą stronę to zmierza to jednak każdy z nas liczy na to że będzie lepiej i nasz stary dobry metek wróci.

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...