Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CoD2] Single Player nie włącza się

xmtsh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Walczę z tym problemem od kilku godzin. Mam nowego laptopa (Win 10) i postanowiłem sobie zainstalować CODa dwójkę, oczywiście oryginalnego z pudełka. Pamiętam, że na starym laptopie (Win 7) nie działał na początku ale wystarczyło odpalić w trybie zgodności Windows XP i uruchomić jako administrator i było dobrze. Po zainstalowaniu chciałem otworzyć grę, w menadżerze zadań pokazał się proces i po chwili zniknął. Tak więc powędrowałem do Właściwości > Zgodność > Ustaw dla wszystkich użytkowników > Uruchom w trybie zgodności (próbowałem wszystkie) oraz uruchom jako administrator. Niestety nic nie pomogło. Dodatkowo próbowałem zainstalować Patcha 1.3, za pierwszym razem zainstalował się ale nie pomogło, po reinstalacji gry chciałem zainstalować tego patcha ponownie ale wyskakuje mi błąd, że mam sprawdzić czy aplikacja została zainstalowana poprawnie. Multiplayer działa, ale gdy chce zmienić tryb gry w głównym menu (odpalonym przez Multiplayer) to cofa mnie do pulpitu. Direct X mam najnowsze a wymagany jest 9.0c.

Co próbowałem robić z problemem:
- reinstalacja,
- tryb zgodności oraz uruchamianie jako administrator,
- instalowanie patcha 1.3,
- uruchomienie trybu zgodności instalatora gry, tuż przed jej instalacją,
- crackowanie oryginalnego EXE,
- nie instalowanie DirectX 9.0c podczas instalacji,
- ustawienie "Mikser Stereo" w dźwięku; zakładka "Nagrywanie" (podobno też po tym miało odpalić).

Wujek google wyczerpał pomysły na naprawę tego błędu i zwracam się do was z prośbą o nakierowanie na rozwiązanie

Opublikowano

Zmień system.Na win10 ta gra nie działa i tyle podobny problem miał mój kumpel w dodatku windows 10 to chyba najgorszy system jaki powstał od M$ (moje zdanie).Nie znam lekarstwa dla tej gry na tym systemie operacyjnym sam próbowałem masy rzeczy u znajomego i nic nie działało.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano
Dnia 3.10.2017 o 19:19, RyXeL napisał:

[...]dodatku windows 10 to chyba najgorszy system jaki powstał od M$ (moje zdanie).

Laptop został zakupiony niedawno z takim systemem, jakbym miał możliwość to nadal zostałbym przy Win7 Home Premium
Dzięki za odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...