Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z modami na serwerze LAN.

IlikeCs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż stosując się do tego poradnika. ([Poradnik] Serwer z modami na Minecraft 1.7.10) Chciałem założyć serwer LAN z modami, ponieważ mi i bratu znudziło się granie w podstawowego MC. Gramy na splitscreenie dzięki modowi w którym jeden gracz gra na klawiaturze, drugi zaś na padzie. Oczywiście stosując się do tego poradnika i chcąc mieć serwer na wersji 1.12.2 zainstalowałem serwer Forge'a również tej wersji, jak i wszystkie mody. Chodzi o to, że zrobiłem co trzeba w kroku czwartym, ale podczas włączenia CMD z pliku .bat którym miałem uruchomić serwer to coś się w nim tworzy, jakby wszystko się ładowało, po czym znika i nic się nie dzieje. Podczas włączenia normalnie pliku .jar którym włącza się serwer wszystko działa ale gdy już wejdę na serwer i włączę gamemode'a by zobaczyć czy mody działają to owszem, wszystko znajduje się w "ekwipunku" wszystkie zakładki od modów są ale gdy na przykład chcę z jajka zrespawnować jakiegoś moba z moda to nie pojawia się, zaś gdy chcę postawić krzesło z moda od mebli to pojawia się na ćwierć sekundy po czym znika. Ktoś wie o co chodzi? Bądź może podać mi link do poradnika który bardziej mi pomoże? Nie chce robić serwera na chociażby 2 komputery, jest to serwer w którym uruchamiam 2 gry na jednym komputerze i łącze się poprzez LAN. Tylko sęk w tym, że nie wiem jak to zrobić by towarzyszyły nam w tym wszystkim modyfikacje. Dziękuję :3

146823-Stop-War-Hug-More.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...