Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - karty gwinta na Skellige

MCMajkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pozostała mi ostania karta do gwinta na skelige lecz nie wiem gdzie ona może się znajdować. Przeszukałem wszystkich kupców, kowali itp. i nic nie ma.

Opublikowano

Polecam się zapoznać i szukać po kolei. Miałem podobnie, jak Ty. Brakowało jednej karty, sprawdziłem w Przewodnik po Gwincie, że jest ona gdzieś na Skellige to szukałem i się udało.

Cytat
Kolekcjoner kart

- Zdobądź wszystkie karty do gwinta dostępne w podstawowej wersji gry. Najnudniejsze ze wszystkich osiągnięć i chyba najbardziej czasochłonne. Wszystkich kart jest bodajże 195 ale do wbicia osiągnięcia wymagane jest zebranie 120 kart, niektóre karty maja duplikaty dlatego taka różnica w liczbie.

Karty do kupienia

Poniżej zamieszczam listę wszystkich kart do kupienia, a raczej listę postaci co te karty sprzedają.

Biały Sad

- karczmarka ma w ofercie 5 kart na sprzedaż.
- kupiec przy moście ma te same karty co karczmarka, jest on tylko alternatywą.

Velen
- karczmarz w Karczmie na Rozstajach ma 5 kart na sprzedaż.
- kupiec we wsi Zalipie ma 5 kart do opylenia.
- kwatermistrz w kasztelu Wrońce ma do sprzedania 3 karty.
- kupiec w kasztelu Wrońce ma 4 karty do sprzedania.
- kupiec we wsi Glińsk ma dwie karty do sprzedania. Kupca w tej wiosce trzeba najpierw uwolnić z rąk bandytów znajdziesz go na takiej sporej wyspie po prawej stronie od Kłomnicy.
- kupiec we wsi Podgaje ma do sprzedanie 2 karty.

Novigrad, Oxenfurt i okolice

- Markiza Serenity z burdelu w Novigradie o nazwie Passiflora ma do sprzedania 4 karty.
- karczmarz Oliwier z karczmy w Novigradzie ma do sprzedania 4 karty.
- karczmarz w złocistym jesiotrze również w Novigradzie ma w swojej ofercie 4 kart.
- karczmarz w gęsiej pipie ma 5 kart do sprzedania, jest to karczma niedaleko Novigradu.
- karczmarka w siedmiu kotach ma w ofercie 5 kart.
- Stjepan karczmarz z Oxenfurckiej karczmy ma w ofercie 4 karty.

Wyspy Skellige

- karczmarz Jonas prowadzący karczmę w porcie Kaer Tolde ma do sprzedania 4 karty.
- karczmarz ze wsi Arinbjorn ma w ofercie 4 karty.
- karczmarz z wioski Svarlag ma do sprzedania 4 karty.
- karczmarz se wsi Urialli posiada 4 karty do sprzedania
- karczmarz z wioski Harviken posiada w swojej ofercie 4 karty do sprzedania.

Karty do wygrania

Poniżej zamieszczam listę postaci chętnych do gry w gwinta. Za wygrana otrzymujemy od nich kartę, pamiętaj o częstych sejwach.

Biały Sad

- uczony w karczmie

Wyzima

- nilfgardczyk w ogrodzie (patrz żółty wykrzyknik na mapie)

Velen

Po wygraniu z Krwawym baronem pojawi sie w dzienniku zadanie "Gwint: rozgrywki w Velen" nowi przeciwnicy zostaną zaznaczeni na mapie.

- Krwawy Baron znajdziemy go w Kasztelu Wrońce.
- szkutnik ze wsi Rudnik
- wróżbita ze wsi Benek
- dzieciak imieniem Hadko ze wsi Podgaje

To by było na tyle jeżeli chodzi o rozgrywki w Velen.

Novigrad, Oxenfurt i okolice

Gwint: Partyjki z karczmarzami

- Stjepan karczmarz z Oxenfurdzkiej karczmy.
- Olivier karczmarz z Zimorodka.
- karczmarz z karczmy na rozstajach.

Gwint: Rozgrywki w Novigradzie

Najlepiej zabrać się za to dopiero po ukończeniu zadania głównego "Spis Cudzołożnic"

- Vimme Vivaldi w Novigradzie, w centrum miasta.
- Markiza Serenity znajdziesz ją w burdelu o nazwie Passilfora.
- Sigismunda Dijkstra postać fabularna nie do pominięcia.
- kupiec z komanda wiewiórek niedaleko Novigradu.

Gwint: Starzy znajomi

Najlepiej zabrać się za to dopiero po ukończeniu zadania głównego "Spis Cudzołożnic" gdyż wcześniej nie zagramy z Zoltanem.

- Zoltan Chivay w Novigradzie.
- Vernon Roche znajdziemy go w kryjówce niedaleko Oxenfurtu.
- Lambert możemy z nim zagrać po zakończeniu zadania Po nitce do kłębka, lub potem w Kaer Morhen.
- wykonaj zadanie "Spisek" aby zagrać z Talarem a znajdziesz go w karczmie Siedem Kotów.

Wyspy Skellige

Gwint: Rozgrywki na Skellige

- druid Myszowór zagramy z nim dopiero po wykonaniu misji fabularnej "Echa przeszłości".
- Gremista musimy wykonac zadanie "Egzaminz alchemii".
- Crach an Craite z Kaer Tolde. 
- Lugos Szalony z Kaer Muire.
- krawiec w porcie Kaer Tolde

Zadania związane z kartami

- "Po nitce do kłębka" kartę Nekker zabieramy z trupa Hammonda. Zadanie zaczynamy w Novigradzie, tablica ogłoszeń w centrum miasta.
- "Terapia szokowa" jest to zadanie od druida na Skeelige a nagroda jest karta Iorveth.
- "Niebezpieczna gra" zadanko w Novigradzie od Zoltana na sam koniec zadania wybieramy karty jako nagroda.
- "Kwestia życia i śmierci" na imprezie w rezydencji Vegelbudów można wygrać trzy karty, szukaj na mapie żółtego wykrzyknika.

Novigrad

Zadanie "O wysoką stawkę". Do tego zadania radze zabrać się dopiero po zebraniu solidnej talii.

Turniej odbywa się w burdelu Passilfora, wystarczy zapisać sie na turniej u skryby i wpłacić wejściówkę w wysokości 1000 koron. Po wygraniu tego turnieju zdobędziesz również osiągnięcie "Mistrz Gwinta"

Mamy tutaj 4 przeciwników do pokonania, robienie sejwów przed rozgrywka i po jest jak najbardziej zalecane.

Przeciwnicy w kolejności:

- Bernard Tulle
- Sasza
- Finneas gdy go już pokonasz w gwincie zacznie się stawiać, obij mu mordę w walce na pięści
- hrabia Tybalt

Po pokonaniu Tybalta zdobędziesz osiągnięcie "Mistrz Gwinta"

To oczywiście nie koniec zbierania kart, jest ich jeszcze trochę do zebrania. Przedstawię wam swoją strategie.

W pierwszej kolejności załatwiłem sprawy z Gwintem w Białym Sadzie i w Wyzimie. Następnie kupiłem wszystkie możliwe karty. Moim kolejnym krokiem były rozgrywki w Gwinta w Kolejności Velen, Novigrad, Skellige i na koniec finał w Passilforze. Oczywiście to za mało, gdyż spora ilość kart jest przyznawana losowo, co to znaczy? A no to, że możemy je wygrać od przeróżnych postaci. Chcąc nie chcąc zacząłem wędrować od wioski do wioski i pokonywałem kolejnych kowali, płatnerzy, kupców, karczmarzy. Strategia okazała się dobra, gdyż w końcu zebrałem te karty. Mówiąc prościej zagrałem i wygrałem z każdą postacią w grze xD Strategia może nie jest najszybsza, ale na pewno skuteczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...