Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z użyciem YAML

NiggaSwager11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy z skryptem YAML...

Otóż

set "config.redstone" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
set {wiadomosc} to single value "config.redstone" get of "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"

command /sprdrop:
	trigger:
		send "%{wiadomosc}%"

Gdy wpisuję "/sprdrop" To wyświetla mi się 

<none>

Dam każdemu '+' Za odpowiedź w tym temacie! Dzięki ;D

• JimForce zmienił(a) tytuł na Pomoc z użyciem YAML
Opublikowano
  • Na początek musisz mieć coś zapisane i skrypt musi to odczytywać dlatego powinieneś używać WriteFile, a ty od razu nadpisujesz poprzez "set...".

WriteFile - Jak użyć.

# A więc

on skript load:
	if folder "plugins/folderodskryptu" doesn't exists:
		create folder "plugins/FolderOdSkryptu"
		create file "plugins/folderodskryptu/nazwapliku.yaml"
		wf "ustawienie1: 'wartosc1'" to "plugins/folderodskryptu/nazwapliku.yaml"
	set {ustawienie1} to single value "ustawienie1" get of "plugins/folderodskryptu/nazwapliku.yaml"

command /test:
	trigger:
		if {ustawienie1} is set:
			send "%{ustawienie1}%" to the player
		else:
			send "&cZmienna {ustawienie1} nie jest ustawiona." to the player

dopiero później w komendzie gdzieś dalszej możesz korzystać z "set "blabla" to "blabla" in yaml file"...

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, Ale mój kolejny problem.

Bo on odczytuje tylko jedną wartość 

A ja bym chciał aby za jednym strzałem odczytywał wszystko co jest zapisane w configu, 

on join:
	if file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml" doesn't exists:
		create file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.drop" to "" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.diamond" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.coal" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.lapis" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.pearl" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.obsidian" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.emerald" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.bookshelf" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.apple" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.iron" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.gold" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set "config.redstone" to "true" in yaml file "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		set {wiadomosc} to single value "config.redstone" get of "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"
		wf "ustawienie1: 'wartosc1'" get of "plugins/DroP/playerstat/%player%.yml"

Dzięki za pomoc ;D

Opublikowano

Zamykam na prośbę autora.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...