Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Podczas Instalacji I Naprawiania Windows Myszka i Klawiatura nie działa

artur0

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem mianowicie mam od 4 lat  windows 7 professional 64 bit oryginalny ze wszystkimi aktualizacjami i do tej pory wszystko było dobrze, aż do dzisiaj , rano jak zawsze włączone są automatyczne aktualizacje dzisiaj była to aktualizacja "Windows6.1-KB2670838-x64.msu" i po tej aktualizacji system sie zresetowal i nie wlaczyl , tzn byl start ładowanie plyty glownej i potem ladowanie systemu windows sekunda animacji i sekunda biosu jakby "instant" nie zauwazylem kodu nawet, postanowilem skorzystac z automatycznej naprawy, wlaczylo sie i wsykoczylo system options recovery i nic sie nie pojawia ani myszka nie działa ani klawiatura, a to i to jest podlaczone i swieci oto co probowalem:

Dodam że płyta główna to

"Płyta główna MSI H110M PRO-D, H110, DDR4, SATA3, USB 3.1, mATX (7996-019R)"

- Wejscie do biosu -> ustawienia zaawansowane -> usb configuration  i ustawienie na legacy usb support enable i auto. usb controller na enabled

- wlozenie plytki od windowsa lecz to samo podczas ekranu instalacji nawet nie moge zrobic formata chociaz niechcialbym,  nic nie moge zrobic myszka i klawiatura nie reaguje mimo ze sa podlaczone.

- safe mode nie działa to samo bios na 1 sekunde,

- ostatnia dobra konfiguracja , to samo co wyżej,

- przepinanie portow we wszystkie miejsca usb 2.0 procz usb 3.0

Niewiem co mam juz robic dlatego byc moze ktos by doradził to bardzo byl bym wdzieczny , mam nadzieje ze da sie odzyskac windowsa mam wazne informacje i zdjecia, problem lezy najwidoczniej w uruchamianiu.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...